eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η Ελλάδα έχει φωτεινά μυαλά και μπορεί να μεγαλουργήσει.

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
"Ειδικότερα, πρέπει να σημειωθεί ότι επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Καθηγητής του Γ.Π.Α. κ. Γ. Ζέρβας. Η προετοιμασία και κατάρτιση του Προγράμματος έγινε με τη στενή συνεργασία τοπικών φορέων και εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση.
Στα πλαίσια του Προγράμματος αυτού...... θα δοθεί έμφαση στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας για τον οποίο προσφέρεται περισσότερο η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η αιγοπροβατοτροφία, συγκριτικά με τους άλλους κλάδους της κτηνοτροφίας, παρά τις υφιστάμενες αδυναμίες της, παρουσιάζει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και άριστη προοπτική για το άμεσο και απώτερο μέλλον, κυρίως λόγω της φέτας και των υπόλοιπων τοπικών τυριών."

Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να δώσει φτερά και στην Ερμιονίδα. Δεν είμαστε μόνον για τουρισμό. Αλλά πώς να μιλάς για ΠΟΠ και εξαιρετικά προϊόντα με το αίσχος του Σταυρού και των διάσπαρτων χωματερών;
Ο συμπατριώτης και συμμαθητής μας στο Γυμνάσιο Κρανιδίου Γιώργος Ζέρβας διετέλεσε και Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τύχαμε στο ίδιο τμήμα του Φροντιστηρίου Σταυρόπουλος -  Τσατσάκης στην Ζωοδόχου Πηγής, ένα φροντιστήριο - πνευματικό ίδρυμα όπου μεταξύ των εξαίρετων καθηγητών μας είχαμε στην Έκθεση τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και τον Κοντογιώργη στα Μαθηματικά που δεν ήταν άλλος παρά ο σημαντικός ποιητής με το ψευδώνυμο Έκτωρ Κακναβάτος. Ο Γιώργος στο φροντιστήριο έκανε μεγάλο άλμα προόδου και πέρασε πρώτος στο Γ.Π.Α. Μεγάλη η προσφορά του στο Γ.Π.Α. αλλά και στον τομέα της κτηνοτροφίας της χώρας μας που ήταν ο τομέας και η αγάπη του.
Είναι στην ευχέρεια του Δήμου μας και των παραγωγών μας, ιδιαίτερα των νέων παιδιών, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις ιδέες του, γιατί όχι μόνον η ορεινή αλλά και η πεδινή Ερμιονίδα έχει αγροτικό και κτηνοτροφικό μέλλον.

Έρρωσθε,
Βασίλειος Γκάτσος