eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

''Υδατοδεξαμενή Καρατζά ''

Εμείς εδώ στη Ριβιέρα;
Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
 
Ένα μικρό ορεινό χωριουδάκι της Τροιζηνίας*, της Περιφέρειας Αττικής, μπορεί πλέον και μαζεύει 400000 κ.μ. καλό νερό, για να πιει και να ποτίσει τις καλλιέργειές του. Φυσικά η υδατοδεξαμενή θα αδειάζει και θα ξαναγεμίζει με τις βροχές, άρα σε χρήση θα είναι πολύ περισσότερα κυβικά μέτρα νερού.
Εμείς εδώ με τους πιο πλούσιους βιλάρχες της χώρας, με πάνω από 3000 εξοχικάριους που πιπιτιάζουν τα καλοκαίρια, με τους καλύτερους κοκορομάχους, διαβουλευτές και διαπραγματευτές, νυν πρώην και τέως, είμαστε στα "ία και τα ωά" στο πόσιμο νερό και στο αρδευτικό.
Δεξαμενή φτιάξαμε βέβαια από τους πρώτους, όμως ήταν λυματοδεξαμενή...... προωθημένου τύπου.
Άμα όμως συγκεντρώσουμε από τα τοπικά μπλογκ τις φωτογραφίες των προκαθημένων παραγόντων του τόπου σε κάθε εκδήλωση ανοίγουμε μουσείο φωτογραφίας.
Φωτογραφίες αναπτυξιακών έργων δεν έχουμε, εκτός βέβαια του Σταυρού και των άλλων νεοχωματερών Ερμιονίδας.
Και πότε θα έχουμε;

Όταν γεννήσει ο κόκορας
και κάνει αυγά της χήνας.
Η κοντινότερη πρόβλεψη.

* Ο Δήμος Τροιζηνίας θεώρησε τις ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά και τις υδατοδεξαμενές, αναπτυξιακά έργα για τους δημότες του υψίστης οικολογικής και οικονομικής σημασίας. Άρα σύμφωνα με τo οικολογικό Think Tank της Ερμιονίδας, αναμένεται στο εγγύς μέλλον να μαραζώσει η Τροιζηνία.... λόγω υπανάπτυξης, να λακίσουν όλοι οι τουρίστες της από την τρομάρα που παίρνουν αντικρίζοντας τις νέες οικολογικές μηχανές, κι οι Τροιζήνιοι δημότες να τα μαζεύουν για Πρωτεύουσα, αφού στον τόπο τους η μόνη τροφή που θα έχει απομείνει θα είναι τα κοκοροβένια, εισαγόμενα κι αυτά από τον ένδοξο τόπο της φαιδράς πορτοκαλέας.
Πότε η κοντινότερη πρόβλεψη;
Όταν γεννήσει ο κόκορας
και κάνει αυγά της χήνας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος