eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

'' Άλλο και τούτο πάλι! ''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
 
Γεννάνε ανύπαρκτες παρατάξεις, δημιουργούν ανύπαρκτες θυγατρικές παρατάξεις, διατηρούν υπάρχουσες μέχρι όποτε θέλουν, συγχωνεύουν παρατάξεις (πλάκα θα έχει να αρχίσει και το εμπόριο των ανύπαρκτων παρατάξεων), και οι μόνοι που ασχολούνται και τελικά τις πιστεύουν (κάνουν ότι τις πιστεύουν) είναι αυτοί που αντί να ανήκουν σε παράταξη, τούς ανήκει η παράταξη!
Παραμένουμε λοιπόν στη δεξαμενή της παράταξής μας, δεν μας πήρε ο κύριος Λάμπρου, και περιμένουμε την νέα απόφαση για την τύχη μας.
Άντε και το καλοκαίρι στην Επίδαυρο! Θα τη γεμίσουμε!

Συμπληρώσαμε και το ερωτηματολόγιο ενός νέου συνδυασμού ή παράταξης, ή όπως την θέλει και την ονομάζει ο καθένας  μας,  και περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Ένα ερώτημα που πρέπει να προστεθεί:
Θέλετε ο Δήμαρχος της Ερμιονίδας:
1). Να είναι άμισθος, ο μισθός του ολόκληρος να μένει στον Δήμο Ερμιονίδας για τους έχοντες ανάγκη και για ενίσχυση της πολιτιστικής μας υποδομής;
2). Να ........παίρνει ο Δήμαρχος πλήρως τον μισθό του και όλες τις παροχές που προβλέπει ο νόμος, για να μπορεί να αποδίδει;
3). Να μην παίρνει μισθό και να υποβάλει το σύνολο των δαπανών του από την ιδιότητα του Δημάρχου με αποδείξεις και να πληρώνεται αμέσως από τον Δήμο;

Το ίδιο φυσικά και για τους αντιδημάρχους.

Δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση του ερωτηματολογίου, αλλά θα καταγραφεί η διάθεση των Δημοτών, καλύτερα των αναγνωστών των μπλογκ.

Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα που απουσιάζουν, σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων στο Δήμο, αν θέλουμε να κτυπάνε κάρτα, πόσοι θέλουμε να είναι μόνιμοι και πόσοι με σύμβαση αορίστου χρόνου, πόσοι έκτακτοι, κ.λ.π.
Υπάρχουν και άλλα, αν θέλουμε θαλάσσια πάρκα και πού, αν θέλουμε ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και πού, και πολλά άλλα.
Εκτός και αν ακολουθήσει και δεύτερο ερωτηματολόγιο.
Και τα μπλογκ μπορούν να κάνουν τέτοια. Άλλωστε μέσα από τα μπλογκ απαντάμε στο υπάρχον, και δεν είναι φυσικά δεσμευτικά αλλά έκφραση γνώμης και διάθεσης, φυσικά του περιορισμένου αριθμού αναγνωστών, προσοχή, και όχι των δημοτών, που διαβάζουν τα μπλογκ. Μη μας παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ως γνώμη των Δημοτών!

Διαβάζουμε και θα ξαναδιαβάσουμε και άλλες εκθέσεις πολυσέλιδες περί λαϊκών συνελεύσεων, συμμετοχής του λαού, ενημέρωσης, τηλεπροβολής συνεδριάσεων, δημοκρατικών διαδικασιών, ριζισπαστισμού, και προτάσεις και υποσχέσεις έργων ων ουκ εστί αριθμός. Πότε βρε παιδιά θα προλάβετε να τα κάνετε όλα αυτά και με τι μέσα και πόρους; Ως πού φτάνει η λεγόμενη "κινητοποίηση" του κόσμου; Ο καθένας καθημερινά είναι και πρέπει να είναι στη δουλειά του, στο κτήμα του, στο μαγαζί, στη βάρκα του. Με τους φόρους του και τα τέλη πληρώνει όλη τη δομή του δήμου. Αυτή να ανασκουμπωθεί και να κινητοποιηθεί, αυτήν να κινητοποιείσετε.
Αν θέλετε δημοκρατικές διαδικασίες να τις διδάξετε εφαρμόζοντάς τες πρώτα έκαστος στην παράταξή του, αφού θα γίνετε αντιπρόσωποι της παράταξης. Η παράταξη να συνεδριάζει ανά 6μηνο να αξιολογεί το έργο και την παρουσία όλων των αντιπροσώπων της και του Δημάρχου της, αν είναι πλειοψηφία, και να τους αλλάζει, καθαιρεί ή προωθεί σύμφωνα με το αν προχωρούν αυτά που η παράταξη υποσχέθηκε. Αμ πώς! Άλλωστε ξέρετε καμιά παράταξη που να συνεδρίασε ποτέ μετά από τις εκλογές; Αλλά πώς να συνεδριάσουν οι ανύπαρκτες με τα αόρατα μέλη τους;

Τα πολλά λόγια τα λόγια τα περισπούδαστα και τα μεγάλα, θυμίζουν τις συσκέψεις στις εταιρείες. Πολλοί άπειροι κατέθεταν σχέδια, έδιναν υποσχέσεις  ότι θα κάνουν και θα δείξουν. Την επομένη, όμως ...... που ξυπνούσαν, εκαλούντο από τους διευθυντές να τα υλοποιήσουν και τότε άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, μπροστά στο χάος των προτάσεών τους.Της νύχτας λοιπόν τα σκεπτόμενα τα βλέπει η μέρα και γελά.
Γι' αυτό οι σοφοί παππούδες μας έλεγαν: λίγα λόγια και καλά, ώστε, όταν ξυπνήσουμε, να τα θυμόμαστε και να τα κάνουμε έργα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος