eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

'' Τάπαν κι άλλοι, πιο τρανοί και πιο μεγάλοι. ''

“διαμόρφωση νέας κοινωνικής συμφωνίας” και “συμμετοχή στην νέα συλλογικότητα”
 
Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
 
Η παράταξη μας είναι αόρατη, όπως και κάθε άλλη τοπική δημοτική, και φυσικά ανύπαρκτη. Αυτήν την κληρονομεί ο κύριος Λάμπρου, αλλά καθόλου δεν μας ενοχλεί, ως ανύπαρκτα μέλη της ανύπαρκτης. Το μόνο που μας νομιμοποιεί να μιλάμε για την παράταξή μας την ανύπαρκτη είναι μόνο η ψήφος που της δώσαμε και αυτή είναι πραγματική. Για να διαμορφώσει λοιπόν η παράταξή μας μία νέα κοινωνική συμφωνία, πρέπει να εξηγήσει ποια ήταν η παλιά, αν υπήρχε, και γιατί την αφήνουμε. Ομοίως πια ήταν η συμμετοχή της παράταξης στη παλιά συλλογικότητα, και ποια ήταν αυτή, αν υπήρχε, και ποια είναι η νέα.
Κούφια και άνευ ουσίας και νοήματος λόγια είναι αυτά. Της καραβάνας, έτσι τα λέμε στον τόπο μας, λόγια για να δίνουν αφορμή για περισπούδαστες τάχα αναλύσεις σοσιαλιστικής τάχα κατεύθυνσης.
Αυτό που υπάρχει στην πραγματικότητα είναι ένα σεβαστό ποσοστό δημοτών που ψήφισε τον Συνδυασμό που έφτιαξε ο κύριος Καμιζής με ένα μικρό επιτελείο γύρω του, όπως γίνεται χρόνια τώρα στους συνδυασμούς που δεν είναι δημιουργήματα κομματικών παρατάξεων, όπου ο συνδυασμός είναι παράρτημα και προέκταση της οργάνωσης ενός κόμματος στον δημοτικό χώρο. Και καλά έκανε.
Φαίνεται λοιπόν ότι ο κύριος Λάμπρου με το δικό του επιτελείο θα επαναλάβει κάτι παρόμοιο, με βάση το δοχείο των ψηφοφόρων του προηγούμενου επιτελείου (ως πολιτική κληρονομιά) στο οποίο μέσα είναι και ο γράφων* και παρ' όλο που τα κάναμε σε ορισμένους τομείς μαντάρα, δεν βλέπω κάποιο άλλο επιτελείο που να διαφέρει αισθητά και δεν θα τα κάνει με τη σειρά του σε ορισμένους τομείς νεομαντάρα.
Δεν είναι όμως αυτοσκοπός το επιτελείο "μας" να βγει για να επαναλάβει τον εαυτό του. Αντί τα νεφελώδη περί κοινωνικών συμφωνιών και νέων συλλογικοτήτων, οφείλει να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενωτικού πνεύματος με τις άλλες παρατάξεις, όχι κατ' ανάγκη όλες, ώστε να κατεβεί ένας συνδυασμός μεγάλος και ενωτικός, ικανός να φέρει σε μια 5ετία αποτελέσματα, ορατά και μετρήσιμα και όχι νέα κούφια λόγια. Αν αυτό δεν γίνει, δεν αντιλαμβάνομαι, γιατί να μείνω στο ίδιο δοχείο για μία από τα ίδια. Ακόμη και τα ίδια να διαλαλεί ένας άλλος συνδυασμός, η αλλαγή δημιουργεί έστω μικρές ελπίδες.

* Για το ποιους ακριβώς υποψηφίους ψήφισα, αρμόδιος ανακοινώσεως ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος, που τελευταίως, δηλαδή προεκλογικώς, δεν ακούγεται, ούτε και από το μπλογκ του το οποίο έχει μείνει στην πυρκαγιά στο Κρόθι. Μπας και μας άλλαξε ο Δήμος αντί να τον αλλάξουμε;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος