eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Μετά τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν δημοσιότητα, το θάνατο της 13 χρονης Σάρας στην Θεσσαλονίκη και το τραγικό γεγονός στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις ανέργων εξαθλιωμένων συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα ένα αγαθό κοινωνικό, απαραίτητο για μια ανθρώπινη διαβίωση.  
Στο πλαίσιο αυτό....
......  και σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου,   συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών  παρόντος και του Υπουργού ΠΕΚΑ  Γιάννη Μανιάτη.
Σύμφωνα με όσα είπε ο  Υπουργός  οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες  των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.
Επομένως, οι δήμοι αναλαμβάνουν   μείζοντα κοινωνικό ρόλο προκειμένου να αποτραπούν νέα ανθρώπινα δράματα.


Η ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ καλεί την Δημοτική Αρχή να παρέμβει άμεσα για να δοθεί λύση και να μην κοπεί το ρεύμα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Ερμιονίδας ενημερώνοντας το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ. Σε περιόδους  βαρυχειμωνιάς    και κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων  είναι απάνθρωπο να κοπεί το ρεύμα σε όσους  δεν μπορούν πραγματικά να το πληρώσουν  στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας.

Πέμπτη 5-12-2013
Ο επικεφαλής  της  ΝΕΔΥΠΕΡ
Τάσος  Τόκας