eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

''Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ''

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ – ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ  ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Σε λίγες ημέρες θα υποδεχτούμε το νέο ημερολογιακό έτος ,το 2014 μια σημαντική χρονιά για την πατρίδα μας για τον τόπο μας .

Προσωπικά πιστεύω ότι στην νέα εποχή που διαμορφώνεται και ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης ,το ζητούμενο είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι δημοτικές τους παρατάξεις να καταθέσουν στο δημόσιο διάλογο τις προτάσεις ,τις θέσεις, τις ιδέες  για τον τόπο.

Πιστεύω ότι η διαβούλευση αυτή θα ξεκινήσει άμεσα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Από την δικιά μου πλευρά καταθέτω συγκεκριμένες αρχές – δεσμεύσεις  τις οποίες  συνειδητά θα υπηρετήσω και θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα και αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.



ΠΡΩΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ : Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στην παρούσα  κοινωνική και οικονομική...
... συγκυρία ,η τοπική αυτοδιοίκηση θα αναλάβει σημαντικές αρμοδιότητες και ευθύνες ,φυσικά αυτές πρέπει να συνδέονται με αντίστοιχους ανθρώπινους  και οικονομικούς πόρους.

Για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στα καθήκοντα μας απαιτείται μια συλλογική αντίληψη και μια συλλογική ηγεσία ,δεσμευόμαστε στο «εμείς» ,γιατί το «εγώ»  δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πολυπλοκότητα των προβλημάτων .

Η αρχή της συλλογικότητας απαιτείται να διεισδύσει τόσο στην Δημοτική Παράταξη αλλά και σε όλα τα όργανα διοίκησης του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο ,επιτροπές ,Νομικά πρόσωπα κ.λ.π)

Προσωπικά θεωρώ ότι η τήρηση της άνω αρχής ,δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.



ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ : Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ   



Ο Ν.3852/2010 το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» με τους θεσμούς που δημιούργησε ,διαμόρφωσε σύγχρονους όρους αναζήτησης της συναίνεσης στα τοπικά  ζητήματα.

Η συνεργασία και ο δημοκρατικός διάλογος ,αποτελούν τα όπλα στην νέα εποχή.

Η τοπική αυτοδιοίκηση  σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς θεσμούς και απαιτεί από όλους υπευθυνότητα  και διάθεση για συνεργασία ,απαιτείται να αναζητήσουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Η συναίνεση δεν είναι αδυναμία ,είναι στρατηγική προσωπική επιλογή που θα ωφελήσει τον τόπο μας και ευρύτερα την πατρίδα μας





ΤΡΙΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ :  Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ



Αυτονόητο είναι ότι δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις να ενημερώνουμε τους δημότες για την πορεία του Δήμου ,για τις τοπικές μας υποθέσεις.

Τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά ) θα πρέπει να υπηρετούν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης να λειτουργούν με αντικειμενικότητα  και πλουραλισμό.

Από την δική μας πλευρά ,θα συνεργαστούμε με τα ΜΜΕ για την πρόοδο του τόπου και την ευόδωση των στόχων του Δήμου.

Το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με την χρήση νέας υψηλής τεχνολογίας ήταν μια μεγάλη καινοτομία με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην λειτουργία της τελικής αυτοδιοίκησης και ευρύτερα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.



ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ : Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



Αποτελεί στρατηγική επιλογή μας  ,η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, της Ερμιονίδας μας.

Η ανάπτυξη έχει άμεση σχέση με τα δημοτικά έργα και τις υποδομές ,με την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων, με την στήριξη των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων στο χώρο του τουρισμού ,με την  σύζευξη του τουριστικού προϊόντος ,με τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα του τόπου μας  , με την επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας  και  με την τουριστική προβολή και προώθηση.

Ο Δήμος Ερμιονίδας  απαιτείται να έχει πρωταγωνιστικό  ρόλο   σ’ αυτήν την αναπτυξιακή διαδικασία ,αυτό αποτελεί την κύρια προτεραιότητά μας.



ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ : Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ



Όλες οι επιστημονικές προσεγγίσεις στην θεματική :

 «τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνικό κράτος» αναδεικνύουν  ότι στα επόμενα χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο   στην εφαρμοσμένη κοινωνική  πολιτική.  

Οι Δήμοι με τους κατάλληλους πόρους χρειάζεται να οργανώσουν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες προς τους δημότες τους ,οι κοινωνικές τους δομές ,στους τομείς της πρόνοιας ,της περίθαλψης ,της κοινωνικής αρωγής , της  βοήθειας της  αλληλεγγύης  ,αποτελούν κύρια επιλογή μας.



Στο τόπο μας ,εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν αναπτυχθεί εθελοντικές δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης ,αυτές οι δομές θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για να αναπτυχθεί μια σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία σε επίπεδο Δήμου στα πρότυπα άλλων  Δήμων τόσο της Ελλάδας όσο και της   Ευρωπαϊκής ένωσης. 

Δεσμευόμαστε ότι θα υπηρετήσουμε τον νέο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και κύρια επιλογή είναι η ίδρυση και η λειτουργία μιας σύγχρονης κοινωνικής υπηρεσίας με εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό και αντίστοιχους οικονομικούς πόρους σε επίπεδο Δήμου.

Πιστεύω ότι οι δεσμεύσεις μου αυτές και οι αρχές μου που κατέθεσα στο δημόσιο διάλογο αποτελούν βασικά «εργαλεία» χάραξης πολιτικής και θα λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας προς όφελος των δημοτών του Δήμου Ερμιονίδας.