eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Μουσικά LIVE στο Φουγάρο: 1-3 Νοεμβρίου 2013



Το Φουγάρο, κλείνοντας ένα χρόνο λειτουργίας, πιστό στη δέσμευσή του για εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, φιλοξενεί 2 εξαιρετικά μουσικά σχήματα αναγνωρισμένα σε Ελλάδα και εξωτερικό για 3 δυναμικά LIVE.
 Έτσι, την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, το Καφέ του Φουγάρου θα πλημμυρίσει με μελωδίες της jazz, δίνοντας την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να έρθει σε επαφή με
τη σύγχρονη διεθνή σκηνή μέσα από το έργο δύο εξαιρετικών εκπροσώπων της.
Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 20.30, η Ελληνοαμερικανή μουσικοσυνθέτις, Nana Simopoulos, θα επιχειρήσει να «παντρέψει» μουσικά  Ανατολή και Δύση, όπως κάνει με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια. Μαζί της θα βρίσκονται η Ιωάννα Μιτσόγλου (ντραμς), ο Μάνος Λούτας (κοντραμπάσο) και ο Σαμουήλ Μαρλιέρι (σαξόφωνο).
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 20.30, ο Γιάννης Αρζιμάνογλου, πιανίστας, συνθέτης και ερμηνευτής της jazz, θα εξερευνήσει μουσικά ένα προσωπικό σύμπαν όπου η latin, η bossa nova και η salsa συναντώνται με τη μεσογειακή μουσική και την αμεσότητα της jazz. Στο «πείραμα» αυτό θα τον συνοδεύσουν ο Αντώνης Λαδόπουλος (σαξόφωνο), ο Γιάννης Άννινος (μπάσο) και ο Roman Gomez (κιθάρα).

Επίσης, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, ο Γιάννης Αρζιμάνογλου θα συνοδεύσει στο πιάνο την Κατερίνα Κέντρου, ερμηνεύτρια με ρεπερτόριο από όλο το φάσμα της jazz, της folk και της μουσικής του cabaret.


Διεθνώς αναγνωρισμένη, με συνθέσεις για χορό, κινηματογράφο και θέατρο, η  Nana Simopoulos έχει αποσπάσει επανειλημμένα το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, με πολλές εκτενείς παρουσιάσεις και άρθρα στους New York Times αφιερωμένα στην έμπνευσή της από την ινδική παράδοση και τις γυναικείες μορφές της ελληνικής και ινδικής μυθολογίας. Έχει συνεργαστεί με διεθνώς διακεκριμένους μουσικούς και χορογράφους και έχει παίξει ως σολίστ του σιτάρ με τη New York City Opera, καθώς και σε πολλά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου και του Montreux στην Ελβετία.
Η μουσική της δημιουργία είναι ένα μείγμα ethnic και jazz μελωδιών, συνδυάζοντας τους παραδοσιακούς ήχους της Ανατολής με δυτικότροπους αυτοσχεδιασμούς. Εκτός από το σιτάρ, την έλκουν το τρίχορδο μπουζούκι και το ντιντζεριντού, όργανο των ιθαγενών της Αυστραλίας.

Ο Γιάννης Αρζιμάνογλου, με σπουδές στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Berklee, εκτός από καταξιωμένος μουσικός με σημαντική δισκογραφία, έχει και αξιοσημείωτο διδακτικό έργο σε σχολές και ωδεία όπως οι Ecoles des Μusiques του Παρισιού, το University of Balears, το Instituto Europeo de la Empresa Audiovisual της Μαδρίτης και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα.

Στον ίδιο οφείλεται η πρώτη διοργάνωση του  Φεστιβάλ Jazz της Μαγιόρκα Amor al Arte ενώ έχει διακριθεί σε διοργανώσεις όπως το John Lennon Songwriting Contest (Νέα Υόρκη, 1999) και το USA Songwriting Competition (2001). Έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους, παραγωγές της Ισπανικής τηλεόρασης, για θεατρικά έργα σε παραγωγή του Harvard University.

Κρατήσεις: 27520 47347 • info@fougaro-cafe.gr