eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Μαθήτριες και μαθητές του Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης: Πρέπει δηλαδή να κάνουμε συνέχεια κατάληψη για να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι που μας αγνοούν;

  • "Κάνουμε κατάληψη διεκδικώντας τα αυτονόητα"!
  • "Γιατί κάθε χρόνο -στο λύκειο της Ερμιόνης- λείπουν καθηγητές και χάνονται διδακτικές ώρες;;;"
  • "Πρέπει δηλαδή να κάνουμε συνέχεια κατάληψη για να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι που μας αγνοούν;""Στα κομμάτια η 5ημερη. Καθηγητές θέλουμε"!

Ρεπορτάζ για το Εικονοσκόπιο: Μίλτος Ιωαννίδης.


Οργή για την αδιαφορία των αρμόδιων.
Θυμός και αγανάκτηση για το "κάθε χρόνο τα ίδια στο Γ.Ε.Λ Ερμιόνης" όσον αφορά το θέμα της έλλειψης καθηγητών ακόμη και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα(!)

Αγωνία για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών.
Δυσπιστία για τις δεσμεύσεις ότι ΘΑ έρθουν καθηγητές στις 2 και στις.....10 Δεκέμβρη(!!)
4η συνεχόμενη ημέρα κατάληψης!


Μαθήτριες και μαθητές του Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης, ενωμένοι και με "μια φωνή", μιλούν στο "Εικονοσκόπιο" και εξηγούν τον λόγο που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη απο την περασμένη Πέμπτη 21 Νοεμβρίου:

"Θέλουμε να καλυφθεί το κενό των καθηγητών στα μαθήματα της πολιτικής παιδείας και της βιολογίας που υπάρχουν απο την αρχή της σχολικής χρονιάς" θα μας πει ο πρόεδρος του 15μελούς και μαθητής της Γ λυκείου,  Γιάννης Τζανής.

Και όλα αυτά παρά τις...δεσμεύσεις των αρμοδίων, ότι οι κενές καθηγητικές θέσεις θα καλυφθούν σε.....δυο δόσεις(!!!!) μιας και στις 2 Δεκεμβρίου θα έρθει ο καθηγητής οικονομικών και στις 10 Δεκεμβρίου ο Βιολόγος(!).

"Τέρμα τα ΘΑ. Θέλουμε πράξεις" , "ανταπαντούν" οι μαθητές που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους:
"Δεν κάνουμε πίσω. Διεκδικούμε αυτά που πρέπει.Τα αυτονόητα! Αυτά δηλαδή που το κράτος θα έπρεπε να προσφέρει. Σε λίγους μήνες κάποιοι απο εμάς, θα εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο στο μάθημα της βιολογίας. Πότε θα κάνουμε μάθημα; πότε θα καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες απο την αρχή της σχολικής χρονιάς; Θα αναγκαστούμε να κάνουμε φροντιστήριο ενώ υποτίθεται πως έχουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία; " είναι η εύλογη-αν μη τι άλλο- ερώτησή τους.


"Κάθε χρόνο τα ίδια στο ΓΕΛ Ερμιόνης. Τώρα μας θυμήθηκαν οι αρμόδιοι;που ήταν τρεις μήνες;"

Η κατάληψη και το πανό διαμαρτυρίας, είναι....συνηθισμένη εικόνα για τους μαθητές της Α της Β και Γ λυκείου, μιας και πέρυσι οι μαθητές, είχαν προβεί σε κινητοποιήσεις, με το ίδιο αίτημα: Να έρθουν καθηγητές στο Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης.

"Κάθε χρόνο τα ίδια. Γιατί κάθε χρόνο -στο λύκειο της Ερμιόνης- λείπουν καθηγητές και χάνονται διδακτικές ώρες;" Θα μας πει χαρακτηριστικά η μαθήτρια της Γ λυκείου, Μαίρη Βιρβίλη.
Παράλληλα, οι μαθητές, αναγνωρίζουν την προσπάθεια τόσο της διευθύντριας του σχολείου, Σοφίας Σαρρή όσο και των υπαρχόντων καθηγητών του ΓΕΛ Ερμιόνης:

"Το διδακτικό προσωπικό, έβλεπε ότι πλέον είχαμε φτάσει στα όρια μας. Προσπαθούσαν να μας βρουν μια λύση. Η κα. Σαρρή, έστελνε συνεχώς υπομνήματα τόσο στο υπουργείο όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αργολίδας. Αλλά μόλις διαπιστώσαμε ότι αγνοούν τους ίδιους τους διδάσκοντες, αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!".

  
Κάπου εκεί, η συζήτηση έφτασε και στην πενταήμερη εκδρομή που πηγαίνουν-κάθε χρόνο- οι μαθητές της Γ λυκείου. Όμως η απάντηση που μας δόθηκε ήταν.....αποστομωτική:
"Στα κομμάτια η πενταήμερη. Καθηγητές θέλουμε" θα μας πει μαθήτρια της τελευταίας τάξης.

"Δεν μας ενδιαφέρει αν θα μας κόψουν τις εκδρομές. Είμαστε θυμωμένοι απο την αδιαφορία που δείχνουν οι αρμόδιοι για το λύκειο μας" προσθέτει.

Ένας άλλος μαθητής του Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης, συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος:

"Δεν είναι μόνο ότι κάθε χρόνο λείπουν καθηγητές. Είναι η κοροϊδία των αρμόδιων. Η σχολική χρονιά έχει αρχίσει εδώ και τρεις μήνες και τώρα που κάναμε την κατάληψη μας θυμήθηκαν. Έπρεπε δηλαδή να καταφύγουμε σε αυτή τη λύση για να μας θυμηθούν και να ενδιαφερθούν; που ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα;πρέπει να κάνουμε συνέχεια κατάληψη;"



''ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''