eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Αποφάσεις για νέα κλειστά γυμναστήρια στο Άργος  και τον Τυρό μέσω  της  Διυπουργικής  Επιτροπής Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα  και της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντίστοιχα, ήρθαν να επιβεβαιώσουν πλήρως την αδιαφορία της Πολιτείας και την δική μας καθυστέρηση για αθλητικές υποδομές  στην περιοχή μας.



Την ώρα που εμείς εδώ στο Δήμο Ερμιονίδας αφήσαμε να περάσει άπρακτος σχεδόν 1,5 χρόνος, μετά τη δωρεά του...

... αείμνηστου Κώστα Δημότση -Έλληνα των  8,5 στρεμάτων στη θέση Γκολέμι της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου και 200.000 ευρώ για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομά του, ώστε να κάνουμε αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό για αθλητικά έργα (μεταξύ αυτών και του κλειστού Γυμναστηρίου ) με την απόφαση  313/ 6-7-2013 της 29ης Συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου,  ο Δήμος Αργους -Μυκηνών κατάφερε και πήρε την έγκριση της Διυπουργικής για Κλειστό στο Κεφαλάρι !!
Η Διυπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη ( ο οποίος έκανε και την ανακοίνωση  στις 6-11-2013 ) ενέκρινε πρόταση που είχε υποβάλει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την υπαγωγή των έργων κατασκευής 11 ανοιχτών κολυμβητηρίων και 7 κλειστών μεταλλικών γυμναστηρίων ( μεταξύ αυτών και του Άργους ) στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η σύμπραξη αφορά την μελέτη, χρηματοδότηση και βαριά συντήρηση των ως άνω αθλητικών εγκαταστάσεων για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή του Αργους υπάρχουν 4 κλειστά Γυμναστήρια (Ναυπλίου ,Νέας Κίου, Μηδέας, Άργους) ενω εδώ στην Ερμιονίδα μόνο ένα στην Ερμιόνη και αυτό μετά από δωρεά της κ.Μαριάννας Βαρδινογιάννη.


Επίσης με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου  στις 12-11-2013 εγκρίθηκε η δαπάνη για τη μελέτη του κλειστού γυμναστηρίου  στον Τυρό του Δήμου Νότιας Κυνουρίας,ύψους  98.400,00  ευρώ.
Εμεις,  στη  Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας μετά από αυτές τις εξελίξεις καλούμε τη Δημοτική Αρχή άμεσα  να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία που θα φέρει πνοή στα αθλητικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής.
Πρέπει να « αξιοποιηθούν » ο Υπουργός ΠΕΚΑ  κ.  Γιάννης Μανιάτης ,ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Ανδριανός  ως βουλευτές Αργολίδας αλλά και ο Περιφερειάρχης κ.Πέτρος Τατούλης.
Είναι απορίας άξιο, γιατί ο σημερινός Δήμαρχος κ.Καμιζής ο οποίος ώθησε τον  μεγάλο ευεργέτη σε αυτή τη δωρεά ,δεν προχώρησε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στις απαιτούμενες ενέργειες την ώρα που έπρεπε και στην επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης ,αλλά άφησε να περάσει τόσος χρόνος και φτάσαμε στο αίτημα προς τον Υφυπουργό  6 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου του 2014.                               
Στην  παρακάτω  φωτογραφία άποψη του κτήματος  που άφησε δωρεά ο αείμνηστος Κώστας Δημότσης  ή   Έλληνας.                                                         
 
   
                                                               Δευτέρα  25-11-2013
Ο επικεφαλής της ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ.
Τάσος  Τόκας
Στην παρακάτω διεύθυνση διαβάστε  το κέιμενο για την μελέτη στον Τυρό :