eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

"ΟΦΣΟΡ" εταιρείες ''

Από που μας προέκυψε αυτό;
Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Ο μέσος αναγνώστης, αλλά και ο απλός πολίτης, χρόνια τώρα έχει πλήρως κατανοήσει, ότι στήνονται εταιρείες εκτός ελληνικής επικράτειας, από αλλοδαπούς, φυσικά και Έλληνες, σε διάφορες χώρες που ονομάζουμε φορολογικούς παραδείσους. Θέλουμε δε θέλουμε, είναι διεθνής πρακτική...
....
Φυσικά και δεν έχει σχέση με αυτές ούτε ο Δήμος μας, ούτε η Ερμιονίδα, πόσο μάλλον το Κρανίδι. Προς τι οι επεξηγήσεις και τα θαυμαστικά;
Πολλές τέτοιες εταιρείες, ξένων και ελληνικών συμφερόντων, έχουν αγοράσει μεγάλες εκτάσεις στην Ερμιονίδα (από ντόπιους, ή ξένους), έχουν κτίσει μέσα σε αυτές, έχουν δημιουργήσει υποδομές, λειτουργούν αυτές με προσωπικό ως βίλλες - εξοχικά, άλλες έχουν φτιάξει σύνθετες ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν αγοράσει έτοιμες βίλλες από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες κ.λ.π.
Ως εκ τούτου είναι φυσικό να έχουν 'δούναι και λαβείν' σύμφωνα με τους νόμους του Κράτους μας, με την Εφορία Κρανιδίου (όπου και αν είναι σήμερα), αλλά και με την Πολεοδομία, την Επιθεώρηση Εργασίας κ.λ.π.
Αν είναι όλα άψογα και σύμφωνα με τους νόμους του κράτους προς τι ο θόρυβος;
Φαίνεται όμως πως δεν είναι, γι' αυτό γίνεται έλεγχος στην Εφορία Κρανιδίου και εδώ τα πράγματα μπερδεύονται για όλους μας.
Ελέγχεται η Εφορεία Κρανιδίου από μια ανώτερη αρχή, αν ως υπηρεσία έπραξε σύμφωνα με τους νόμους;
Ελέγχει η Εφορεία Κρανιδίου ή ανώτερη αρχή αν οι οφσόρ που δραστηριοποιούνται στην Ερμιονίδα δήλωσαν και δηλώνουν ειλικρινώς τα στοιχεία που επιβάλλει ο νόμος στην Εφορία Κρανιδίου; Και ποια τα αποτελέσματα; Γίνονται και άλλοι έλεγχοι σε Πολεοδομίες, δασικές υπηρεσίες κ.λ.π.;
Αυτά αγνοούμε παντελώς και οι κατ' επάγγελμα δημοσιογράφοι για αυτά οφείλουν να μας ενημερώσουν, ή έστω άνθρωποι που γνωρίζουν καλώς το θέμα.
Ακούμε πολλά, ότι μερικές οφσόρ που δραστηριοποιούνται στην Ερμιονίδα και αλλού κλήθηκαν να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα, ότι σε πολλά μέρη της Ελλάδας πολυτελείς βίλλες νοικιάζονται σε πλούσιους αλλοδαπούς χωρίς η ενοικίαση να περνά από την Εφορία, ότι έχουν καταπατηθεί ακτές και άλλα.
Γι' αυτά δεν υπάρχει πληροφόρηση. Αλλά ασχέτως πληροφόρησης καμιά σχέση δεν έχει το Κρανίδι όπως και όλη η Ερμιονίδα με το τι κάνει η Εφορεία, που είναι μια κρατική υπηρεσία.
Προφανώς ο νεαρός δικηγόρος θέλει να μας τονίσει ότι το θέμα αυτό, με την παρανόηση που γίνεται, είναι δυσφήμιση για τον τόπο μας. Δεν είναι. Είναι δυσφήμιση για τους δημοσιογράφους και τα έντυπά τους. Αυτό που είναι δυσφήμιση για το τόπο μας είναι ορισμένες πραγματικότητες, όπως το αίσχος της χωματερής του Σταυρού και των σκουπιδιών, το υφάλμυρο νερό που το λέμε πόσιμο, το φράξιμο και η καταπάτηση των ακτών μας, ή έλλειψη ποτιστικού νερού, η ανασφάλεια κυρίως στις εξοχικές κατοικίες, οι κλοπές και οι ληστείες, η συμπεριφορά μας στα αδέσποτα σκυλιά και οι φόλες που βάζουμε. Αυτά αισθάνονται στο πετσί τους μόνιμοι κάτοικοι, εξοχικάριοι, επισκέπτες, και αυτά έχουν στο νου τους οι δυνητικοί μελλοντικοί επενδυτές.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος