eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

''Θριαμβολογούν οι πολιτικάντηδες''

(Πολιτικάντηδες είναι αυτοί που δεν είναι πολιτικοί)

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Γιατί; Γιατί βρήκαν νερό με βαθιά γεώτρηση στις Αδέρες! Κατόρθωμα! Ανακάλυψαν προφανώς υπόγεια λίμνη των Αδερών που τροφοδοτείται συνεχώς από το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια.

Δεν είδαν το προηγούμενο με τις πολλές γεωτρήσεις σε ορεινές περιοχές των Διδύμων που χάλασε το νερό από υπεράντληση, και ότι μόνον αντλώντας με...
..... μεγάλη προσοχή μικρές ποσότητες μπορούν να έχουν λίγο νερό καλό; Δεν γνωρίζουν ότι στο ρέμα στον Άγιο Βλάσση στην Ακρογιαλιά υπήρχε ένα πανέμορφο δασάκι με αιωνόβια πλατάνια που ξεράθηκαν όλα, όταν οι ορεινές γεωτρήσεις στη χαράδρα αυτή των Αδερών πήραν όλο το νερό; Δεν γνωρίζουν ότι τα κοντά στη θάλασσα μαγκανοπήγαδά μας στα Ποτόκια είχαν αιώνες πολύ και καλό νερό, αλλά όταν έγιναν οι γεωτρήσεις στα πάνω περιβόλια, τα πηγάδια έχασαν το νερό τους και σε λίγα χρόνια αυτό που απόμεινε ήταν υφάλμυρο;

Τρυπώντας βαθιά τα βουνά μας δεν βρίσκουμε νέο νερό, αλλά αφαιρούμε αυτό που φτάνει στην Ακρογιαλιά και η θάλασσα θα εισχωρήσει πιο βαθιά. Περιβόλια της Ακρογιαλιάς έχουν μεγάλη μείωση παραγωγής, γιατί το νερό τους πλέον πιάνει σε άλατα τις 12000 μονάδες με το θαλασσινό να έχει 56 000 μονάδες. Δηλαδή το νερό που ποτίζουνε έχει μέσα του γύρω στο 20% θαλασσινό!

Ανοίγοντας γεωτρήσεις στα βουνά μας κάνουμε άλλη μια τρύπα στο νερό και αν μερικοί πολιτικάντηδες καταφέρουν και το βάλουν στο χέρι για την κάτω Ερμιονίδα του Πολιτιζζζμού, χαιρέτα μου τον πλάτανο.


Βρέχει αυτές τις μέρες στην Ερμιονίδα και όλο το νερό πάει στη θάλασσα. Βρέχει και στο δεματοποιητή, όπως δείχνει το βιντεάκι των Ιχνηλατών και τα ζουμιά περνάνε στο υπέδαφος, αφού πρώτα απλωθούν σε μεγάλη έκταση. Δεν έχει πια νόημα το τις πταίει, αφού εξ' ορισμού οι πολιτικάντηδες δεν φταίνε ποτέ.

Άμοιρος τόπος συνηθισμένος να ζει από τα "εμβάσματα" των εξοχικών, του δημοσίου, από την πώληση της καλλιεργήσιμης γης, και από την αλόγιστη κατασπατάληση των φυσικών του πόρων που την είπαμε αξιοποίηση. Και ενώ η κρίση έχει παρέλθει για τα νησιά, για τη Ρόδο την Κρήτη, και φυσικά για τα μέρη που ζουν από πραγματική αγροτική εργασία και πραγματικό τουρισμό, στην ένδοξη Ερμιονίδα όπου θάλλει η πορτοκαλέα, έχει πολύ τράτο ακόμα. Όμως εκ της στάχτης του αναγεννάται ο Φοίνιξ.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος