eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

''ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ....Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ''

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

ΒΙΝΤΕΟ
Μέσα σ΄αυτό το βίντεο απο το πλούσιο αρχείο του συμπολίτη μας Μιχάλη Οικονόμου θα δείτε αποκλειστικά στο Εικονοσκόπιο τον αείμνηστο καθηγητή - συγγραφέα Απόστολο Γκάτσο με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος του Ερμιονικού συνδέσμου τότε, αλλά και την ομιλία του εγκαινιάζοντας μια έκθεση ζωγραφικής απο Ερμιονίτες, στο καποδιστριακό σχολείο το 1987 με την συμμετοχή της κοινοτικής χορωδίας Ερμιόνης.

Μιχάλη Οικονόμου μπράβο!
Σ΄ευχαριστούμε γι΄αυτό τον Θησαυρό που διαθέτεις στον τόπο μας.
Είναι τιμή μας που επιλέγεις και τα δημοσιεύεις κάθε τόσο μέσα απο το Εικονοσκόπιο ανασύροντας μνήμες απ΄το παρελθόν. 
Μας θυμίζεις στιγμές και πρόσωπα που με την δράση τους βοήθησαν στην θετική εξέλιξη του κοινωνικού ιστού της περιοχής μας.
Eikonoskopio news


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
<<Θύμισες, που γοργά από κοντα μας φεύγουνε, αντικειμενικές μιας κάποιας εποχής, που λατρευτές σαν 'αγιο Κόνισμα τις είχανε, και τις οποίες, χρόνια τώρα,με κόπο έμασα. Οι χαρακτηρες καί τά γεγονότα αύθεντικά, τά ζωντανεύω όσο μπορώ πιο πιστά, κάτι, σέ κάποιους στου καιρού το πέρασμα καθάριο μές τη σκέψη τους να φέρνουνε, αφού άπ΄τη ζωή όλοι μια μέρα φεύγουμε και μύρια όσα άπ΄της Φυλής μας τ΄άνεκτίμητα μαζί μας παίρνουμε, για να θαφτούνε πλάι μας, κάτω άπ΄τήν ασήκωτη τής κρύας πλάκας λησμονιά, Καί είναι κρίμα, άπό Θεό καί άνθρωπο άσυχώρετο, να σβήνουν κάτι τέτοια κι άπ΄τή ζωή νά χάνουνται >>
από το βιβλίο
ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ   
Μιχ. Αγγ. Παπαβασιλείου.   Εκπαιδευτικού