eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

''Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ''



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα το ντόπινγκ που διοργάνωσε το ΕΣΚΑΝ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών σε αίθουσα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Η καταπολέμηση του ντόπινγκ, όπως γνωρίζετε, είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας τόσο για την Κυβέρνηση συνολικά, όσο και για μένα προσωπικά. Είναι ταυτόχρονα ζήτημα κύρους της χώρας, διασφάλισης του δίκαιου συναγωνισμού μεταξύ των αθλητών και των ομάδων, προστασίας της υγείας των αθλητών μας, ανταπόκρισης στον ειδικό ρόλο της Ελλάδας ως θεματοφύλακα του αθλητικού ιδεώδους.

Στο πλαίσιο αυτό κινούμαστε σε τρεις άξονες.

-          Πρώτον, για την πλήρη εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου. Το ΕΣΚΑΝ ήδη κάνει πολύ σημαντική δουλειά και η βούληση για την περαιτέρω ενίσχυσή του είναι δεδομένη.
-          Δεύτερον, για τον διαρκή εμπλουτισμό του θεσμικού μας οπλοστασίου, με την ενσωμάτωση της εγχώριας και της διεθνούς εμπειρίας στο νέο αθλητικό νόμο που προετοιμάζουμε. Και
-          Τρίτον, για την έγκυρη ενημέρωση κάθε εμπλεκόμενου στον αθλητισμό: των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών, των προπονητών και γυμναστών, καθώς βεβαίως και των γονιών που φέρνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό.

Θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τόσο το ΕΣΚΑΝ, όσο και τον ΠΑΣΑΠ για τη διοργάνωση αυτής της Επιμορφωτικής Ημερίδας. Είναι σημαντικό να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ημερίδες και δράσεις που αποδεικνύουν έμπρακτα το κοινό ενδιαφέρον και τη βούληση συνεργασίας για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα».