eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

''ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ 3η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της φετινής 3ης Γιορτής Ροδιού.
Είναι μια γιορτή που γρήγορα αναδεικνύεται σε έναν δυναμικό θεσμό για την προβολή του φημισμένου, εξαίρετου ροδιού της Ερμιόνης.
Το ρόδι μπορεί να γίνει μια από τις δυναμικότερες καλλιέργειες, ιδιαίτερα....
..... μάλιστα αφού όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναγνωρίζουν πλέον τα επιστημονικά δεδομένα για τα μεγάλα οφέλη του για την υγεία.
Ιδιαίτερα μάλιστα εδώ, στην ευλογημένη Αργολική γη, στην γη της Ερμιόνιδας, η ξεχωριστή ποιότητα του ροδιού που παράγεται δίνει ακόμη ένα ουσιαστικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα, όπως πλεονεκτήματα είναι όλα τα ποιοτικά προϊόντα της Αργολικής γης: το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, το μέλι, τα κτηνοτροφικά προϊόντα, το κρασί - αρκεί να γίνει σωστά η προώθησή τους γιατί δεν φτάνει μόνο να παράγεις. Παίζει βασικό ρόλο πώς τα διαθέτεις, αλλά και όλα τα στάδια, η διαδρομή του προϊόντος μέχρι να φτάσει στο τραπέζι του καταναλωτή.
Αυτός είναι άλλωστε και ο δρόμος για την νέα αναπτυξιακή αγροτική οικονομία: Να αξιοποιούμε αποτελεσματικά τα πλεονεκτήματα που μας δίνει ο τόπος μας, να αναζητούμε τις καλλιέργειες που προσφέρουν απόδοση και προοπτική, να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δίνουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας.
Κλείνω με μια ευχή: το ρόδι είναι για το λαό μας εδώ και αιώνες σύμβολο προκοπής και ευημερίας. Εύχομαι ολόψυχα να γίνει και για την Ερμιόνη μας μοχλός ανάπτυξης και πλούτου.