eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

''Το εκλεκτό προϊόν της Ερμιονίτικης "μάνας γης" είχε την τιμητική του....Στην 3η γιορτή ροδιού.''

Τα γιορτινά της "φόρεσε" η Ερμιόνη!
Ρεπορταζ - Επιμέλεια : eikonoskopio news

"Πέστε μου, είναι η τρελή ροδιά, που ξεφωνίζει την καινούρια ελπίδα που ανατέλλει;" Οδυσσέας Ελύτης.

Εκλεκτά....γαστρονομικά εδέσματα-όλα με βάση το ρόδι-είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες της Ερμιόνης, το πρωί της Κυριακής, στα πλαίσια της 3ης γιορτής ροδιού.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο κόσμος, γέμισε την πλατεία της κοινότητας, τιμώντας κατ αυτό τον τρόπο, τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι παραγωγοί, προκειμένου, να προσφέρουν στους καταναλωτές, το κορυφαίας ποιότητας ρόδι στην Ελλάδα και όχι μόνο!
Το εκλεκτό προϊόν της Ερμιονίτικης "μάνας γης", το ρόδι, με την γλυκιά γεύση και τους αφράτους σπόρους, αποτελεί διαφήμιση για την περιοχή μας και........ χρόνο με το χρόνο, είναι βέβαιο, ότι θα κερδίζει όλο και περίοπτη θέση στην αγορά, παρά τα προβλήματα, με κορυφαίο αυτό της έλλειψης νερού, στο οποίο αναφέρθηκε (αποσπώντας μάλιστα το θερμό χειροκρότημα του κόσμου), ο φυτωριούχος-βιοκαλλιεργητής κ. Δημήτρης Κόντος, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Μάλιστα τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταστηματάρχες που συμμετείχαν με τις ροδο-νοστιμιές τους, στην σημερινή γιορτή, με την στήριξη του δήμου Ερμιονίδας, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειες που προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής. 

Στην φετινή 3η γιορτή, παρέστη ο Υφυπουργός πολιτισμού-αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός ενώ συμμετείχαν κορυφαίο σεφ, όπως οι κκ. Νίκος Σαράντος και Θοδωρής Αγγελασόπουλος. Ακόμη ξεχωριστή νότα στη γιορτή έδωσε ο ιππικός όμιλος Ερμιονίδας. Η χορευτική ομάδα του δήμου μας, χόρεψε τους παραδοσιακούς μας χορούς.
Η μουσική μπάντα του ΚΕΘΕΑ "στροφή" κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα. Την παρουσίαση της γιορτής, έκανε ο Γιώργος Αμυράς.
Μείνετε συντονισμένοι στο "Εικονοσκόπιο".
Ακολουθεί πλούσιο ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και παραλειπόμενα....