eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

''Διήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων 2-3 Νοεμβρίου''


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής συμμετέχει και φέτος δυναμικά, με διήμερο εκδηλώσεων, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Αεριοφυλάκιο 2», (είσοδος από Πειραιώς 100, Γκάζι).



Η κατάσταση είχε ωριμάσει από καιρό...
.... Πολλές γυναίκες αναζητούσαμε τη γνώση και την πληροφορία σχετικά με το θηλασμό, μέσα από κάθε διαθέσιμο μέσο, ορμώμενες από τα ίδια κίνητρα: να διαδώσουμε την πληροφορία, καθώς και να δείξουμε στις υπόλοιπες γυναίκες, τον τρόπο να αναζητούν τη γνώση και τη σωστή ενημέρωση, να διεκδικούν και να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και τις ίδιες. Εμείς οι γυναίκες – μητέρες συμφωνήσαμε με ένα προφορικό ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουμε η μια την άλλη, να μοιραζόμαστε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προβλήματά μας. Και κάπως έτσι, δημιουργήσαμε την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής, που στόχο έχει την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλώς μοιραζόμαστε καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει και συνεχίζουμε να αποκτούμε, μέσα από το ταξίδι της μητρότητας.


Στην ομάδα μας, η οποία απαριθμεί σήμερα τα 2.800 μέλη, υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες, και είναι στη διάθεση των μαμάδων αυτών, που μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων, θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού, για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους, κι έχουν ενστερνιστεί πλήρως την άποψη ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: Ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με το θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία!



 Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική.


Σάββατο 2 και 3 Νοεμβρίου, 11:00-19:00

* Έκθεση φωτογραφίας «ΘηλάΖΟΥΜΕ», 20 φωτογραφίες- Στιγμιότυπα από την πραγματική ζωή 25 θηλαζουσών.
* Φωτογραφία: Εύα Θεοχάρη
* Επιμέλεια έκθεσης: Ειρήνη Ραμπαούνη

Σάββατο 2 Νοεμβρίου, 09.30 πμ
* Ημερίδα Ενημέρωσης Θηλασμού «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες»:  * 09.30 πμ - Χαιρετισμός * 10.00 πμ «Υποστήριξη μητέρων. Γιατί είναι απαραίτητο» -
Κατερίνα Μιχαηλίδου (LC Βοηθός μητρότητας CPD, Σύμβουλος θηλασμού LLLI, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC), 
* 10.30 πμ "Ρεαλιστικές προσδοκίες" - Κορίνα Μουζάκη (Δικηγόρος, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC),  * 11.00 πμ «Θηλάζοντας ένα νήπιο κι ο ομαλός αποθηλασμός του» - Κασσιανή Μιχοπούλου (Δικηγόρος, Συνδιαχειρίστρια της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής)
* 11.30 πμ «Cosleeping – Κοιμίζοντας το μωρό μας» - Άντα Παλαντζιάν (BA Ειδική Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας, Σύμβουλος θηλασμού LLLI, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC).


Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, οι θέσεις όμως είναι περιορισμένες για αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν email στο Attiki.Thilasmos@hotmail.gr.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


* Συμβουλευτικη θηλασμού με τη Μαρία Φερτάκη (Ψυχολόγος, Σύμβουλος θηλασμού LLLI, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC). Ώρες: 09.30 πμ – 12.30 μ. 



Για ραντεβού δηλώστε συμμετοχή στο Attiki.Thilasmos@hotmail.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Είσοδος  ελεύθερη