eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

'' ΠαΣοΚ: Διήμερο συμπόσιο για την επέτειο της 3 του Σεπτέμβρη''

Με ένα διήμερο πολιτικό και επιστημονικό συμπόσιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ την 39ηεπέτειο από την ίδρυση του Κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974.
Θέμα της διημερίδας είναι «Από την μεταπολίτευση στην κρίση | Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974- 2014».

Μιλώντας πρόσφατα σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο......
..... πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στο συμπόσιο θα αποτιμηθεί η πορεία του Κινήματος σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο, «αλλά κυρίως θα αναδειχθούν οι μελλοντικές προτεραιότητες και πολιτικές της Δημοκρατικής Παράταξης».

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ καλεί τους πάντες, εκπέμπει «μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της Δημοκρατικής Παράταξης» και τόνισε ότι «το συνέδριο εκπέμπει πολύ σοβαρά και αξιόπιστα μηνύματα και κόβει την όρεξη στη φημολογία, τη μιζέρια, την υπονόμευση, όλο αυτό το οποίο υφιστάμεθα».
Οι εργασίες του συμποσίου  ξεκινούν στις 11:30 το πρωί με χαιρετισμό του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, Χρήστου Δερβένη, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και ολοκληρώνονται αύριο το βράδυ με τις ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, και την κεντρική ομιλία του κ. Βενιζέλου για τις «προοπτικές για τη χώρα και την παράταξη».
Θα μεσολαβήσουν χαιρετισμοί που θα απευθύνουν ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο γραμματέας της Νεολαίας του Κινήματος, Παύλος Χρηστίδης, καθώς επίσης και η παρουσίαση των συμπερασμάτων του συμποσίου από τον πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ.

Μεταξύ των στελεχών που θα τοποθετηθούν στις επτά θεματικές ενότητες είναι οι Απόστολος Κακλαμάνης, Παναγιώτης Ρήγας, Κώστας Σκανδαλίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Ρέππας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Συλβάνα Ράπτη, Άννυ Ποδηματά, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Κουτρουμάνης, Βάσω Παπανδρέου, Πέτρος Ευθυμίου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Τάσος Γιαννίτσης, Βασίλης Ράπανος, Παρασκευάς Αυγερινός, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Κώστας Καρτάλης, Γιάννης Σουλαδάκης, Σταύρος Μπένος, Κώστας Μποτόπουλος, Κώστας Βερνίκος, Νάσος Αλευράς.

Θα μιλήσουν ακόμα ο επικεφαλής της κίνησης «Δυναμική Ελλάδα» Ηλίας Μόσιαλος και ο Νίκος Μπίστης από τη Δημοκρατική Αριστερά. Τις θέσεις τους θα αναπτύξουν επίσης προσωπικότητες από τον χώρο των επιστημών.

Δεν θα παρευρεθούν στο συμπόσιο η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ θα απουσιάζει και ο Θεόδωρος Πάγκαλος λόγω υποχρεώσεων εκτός Ελλάδας.

www.naftemporiki.gr