eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

'' Αγωνία τέλος ...''

Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
<<Στο Εικονοσκόπιο όλα τα ονόματα των μαθητών των λυκείων της Ερμιονίδας που πέτυχαν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.>>
 (Α)

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης
 
Το "εισιτήριο" για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας, "σφράγισαν" και τυπικά σήμερα χιλιάδες μαθητές που διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 πμ, ανακοινώθηκαν οι Βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση απο το Υπουργείο Παιδείας, όπου οι εκτιμήσεις για την μεγάλη πτώση των βάσεων, επιβεβαιώθηκαν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι η βάση εισαγωγής για την ιατρική Αθήνας, "έπεσε" κάτω απο τα 19.000 μόρια. 

Μάλιστα αν εξαιρέσουμε την μικρή άνοδο που σημείωσαν οι στρατιωτικές-αστυνομικές αλλά και οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, πτώση των βάσεων σημειώθηκε σε συνολικά 338 τμήματα!

Παράλληλα, λιγότεροι (συγκριτικά με πέρυσι), θα είναι οι φετινοί  εισακτέοι, με τον συνολικό αριθμό των επιτυχόντων να ανέρχεται στους 71.761 μαθητές έναντι των  80.615 που είχαν εισαχθεί την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά. 


 ΓΕΛ Ερμιόνης: "Νομική, οικονομικά και τεχνολογικές σχολές προτίμησαν οι υποψήφιοι".

Οι 15 μαθητές του ΓΕΛ Ερμιόνης, που απο το προσεχές φθινόπωρο θα είναι "Ακαδημαϊκοί πολίτες" στα φοιτητικά και σπουδαστικά έδρανα, στράφηκαν σε σχολές που έχουν άμεση σχέση με την τεχνολογία (πληροφορικής, ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής), και τις παραδοσιακές οικονομικές σχολές.
Πέντε μαθητές πέρασαν σε σχολές που βρίσκονται στην Αθήνα και οι υπόλοιποι στα περιφερειακά τμήματα (Μεσολόγγι,Χαλκίδα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Μυτιλήνη,Χανιά, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Λευκάδα).


Αναλυτικά τα ονόματα

1.Γκεσούλη Χριστίνα: Πληροφορικής (Κέρκυρα/Ιόνιο πανεπιστήμιο).
2.Δελίεζας Εφραίμ: Ηλεκτρονικών μηχανικών τ.ε. (TEI Λαμίας).
3. Κουνουπιώτη Μαρία-Κων/να: Λογιστικής&χρηματοοικονομικής (Αθήνα).
4. Μίζη Αργυρούλα: Πολιτικής επιστήμης και ιστορίας (Αθήνα).
5. Μουκα Παρασκεύη: Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας (Θεσσαλονίκη).
6. Μπελεσιώτη Μαρία-Άννα: Λογιστικής και χρηματοκοικονομικής (Μεσολόγγι).
7. Μπουρίκας Δημήτριος: Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής μουσικής και ψαλτικής (Ιωάννινα).
8. Ντόκου Λαβέρνα: Κοινωνιολογίας (Μυτιλήνη).
9. Οικονόμου Γεώργιος (Ηλεκτρολόγων μηχανικών ΤΕΙ Χαλκίδας).
10. Πέππα Ιωάννα: Επιστήμης ζωικής παραγωγής&Υδατοκαλλιεργειών (Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών).
11. Στάικου Ιφιγένεια: Νομική Κομοτηνής.
12. Στάικου Μαρία-Ελένη: Κοινωνικής πολιτικής (Αθήνα).

13. Σχοινάς Ανάργυρος: Ηλεκτρονικών μηχανικών (ΤΕΙ Χανίων).

14. Τσέλα Λουτσιάνο: Διοίκησης επιχειρήσεων (ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων, Λευκάδα).

15. Δρούζας Γεώργιος (Με την διαδικασία επιλογής 10%): Μεθοδολογίας  ιστορίας και θεωρίας της επιστήμης (Αθήνα). 


Σε σχολές-"ελίτ" μαθητές απο το ΓΕΛ Κρανιδίου.

Σε σχολές "φιλέτα" λόγω των (υψηλών)  επιδόσεών τους στις πανελλήνιες εξετάσεις, πέτυχαν να εισαχθούν μαθήτριες και μαθητές απο το Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου.
Συγκεκριμένα, απο τους 48 εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (43 μαθητές που έδωσαν φέτος και πέντε(5) μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους με το 10%), τρεις (3) πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ιατρικές σχολές, ενώ αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι, που προτίμησαν τις παιδαγωγικές, οικονομικές και....

...... τεχνολογικές σχολές και απο το προσεχές φθινόπωρο, αναμένεται να περάσουν τις πύλες μερικών εκ των κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Χώρας.

Αναλυτικά τα ονόματα

Για να δείτε τα ονόματα των μαθητών του ΓΕΛ Κρανιδίου,  που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, κάντε "κλικ" στους παρακάτω συνδέσμους: http://1lyk-kranid.arg.sch.gr/site/images/panelladikes/panellad_2013/epityxontes_90_%2013.pdf (Για το 90% των θέσεων) και :http://1lyk-kranid.arg.sch.gr/site/images/panelladikes/panellad_2013/epityxontes_10_13.pdf (Για το 10% των θέσεων).