eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

''Προτάσεις του Βασίλη Σιδέρη με σκοπό την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην Αργολίδα''



Στην Ελλάδα του 2013, που παλεύει να αναδυθεί από την οικονομική κρίση,  σημαντικό παράγοντα για την πολυπόθητη ανάπτυξη, που όλοι ακούνε αλλά δεν βλέπουν, αποτελεί η επένδυση στον τουρισμό. Οι φυσικοί πόροι του τόπου μας – και της Αργολίδας-  την κάνουν έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Αρκεί όμως ο συνδυασμός «ήλιος και θάλασσα» και οι τρεις καλοκαιρινοί μήνες για να ενισχύσουν την τοπική μας οικονομία;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πάνω από 200 εκατομμύρια, διεθνώς, υπολογίζονται πως είναι οι τουρίστες που επιθυμούν να «κάνουν κάτι» στις διακοπές τους, το οποίο συνδέεται κυρίως με τον αθλητικό τουρισμό.
Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί μια μορφή εναλλακτικού και κυριώς ποιοτικού τουρισμού η οποία μπορεί να αποφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην τοπική αλλά και εθνική μας αγορά:
1.    δίνει την ευκαιρία να επενδύσουμε σε μία  νέα αγορά, και να προσελκύσουμε τον ποιοτικό τουρισμό στην Αργολίδα και στην Ελλάδα,
2.    μπορούμε να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου (για όλο το χρόνο) με σημαντικά πλεονεκτήματα για την οικονομία του τόπου μας
3.     ταυτόχρονα να προσθέσουμε μια ποιοτική αξία στον τοπικό μας τουρισμό με την ανάπτυξη, και την αναβάθμισή του.

Η Αργολίδα αποτελεί την πρώτη επιλογή όλων των ομοσπονδιών για μεγάλες διοργανώσεις, η έλλειψη όμως των απαραίτητων εγκαταστάσεων τους οδηγεί στην διοργάνωση αυτών στη Βόρεια Ελλάδα.

Ταυτόχρονα όμως, η  Αργολίδα είναι ικανή να οφεληθεί  από τον αθλητικό τουρισμό, διοργανώνοντας αθλητικές δραστηριότητες υψηλού κύρους, τέτοιες που να προσελκύσουν τον ποιοτικό τουρισμό που όλοι αναμένουμε.

 Βασική προϋπόθεση αυτών βέβαια είναι οι άρτιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες δυστυχώς κάνουν αισθητή την απουσία τους... Αλλά στην περίπτωση των ήδη υπάρχοντων, απαιτούνται σημαντικές επιδιορθώσεις. Συγκεκριμένα:

1.     Η εγκατάσταση επαρκούς ηλεκτροφωτισμού στα αθλητικά γήπεδα του Άργους και του Ναυπλίου είναι απαραίτητη. Όπως, απαραίτητη επίσης κρίνεται και η βελτίωση των δημοσιογραφικών θέσεων και των σκεπαστών εξέδρων σύμφωνα  με τα διεθνή πρότυπα. Με τις αλλαγές αυτές, τα γήπεδα θα είναι ικανά να φιλοξενούν και μεγάλους βραδινούς αγώνες είτε ποδοσφαίρου είτε στίβου, με θετική συνέπεια την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας και την ανάπτυξη του τουρισμού.

2.     Η κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου με διεθνή πρότυπα για αγώνες χειροσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης θεωρείται αναγκαία. Είναι τιμή για το Άργος και για την Αργολίδα να προέρχεται από την περιοχή της μια ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και συμμετέχει στην Α’ Εθνική. Παρόλα αυτά όμως είναι αναγκασμένη να μετακομίζει για τους αγώνες της σε γειτονικούς νομούς. Η Αργολίδα μπορεί να επωφεληθεί από την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου γηπέδου και να διοργανώνει αθλητικές δραστηριότητες εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου, με τις οποίες θα ενισχυθεί η τοπική της οικονομία.

3.     Σημαντικό έργο για την οργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων με ό,τι συνεπάγεται για την οικονομική ανάπτυξη στον τόπο μας, αποτελεί και η κατασκευή ενός κλειστού  κολυμβητηρίου στην περιοχή του Άργους. Η κατασκευή του οφείλει να πραγματοποιηθεί, με προσεκτική λειτουργική μηχανολογική και οικονομική μελέτη έτσι ώστε η λειτουργία του να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις πανελλήνιων αγώνων.

4.     Οι περιοχές της Ερμιονίδας και της Επιδαύρου αποτελούν κάποιους από τους πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της Αργολίδας. Η δημιουργία  σταδίων πολλαπλών χρήσεων υψηλών προδιαγραφών, ένα στην κάθε περιοχή ( για διοργανώσεις ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, στίβου κτλ) σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υπολοίπων μπορεί να βοηθήσει στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα, φιλοξενώντας αθλητικά γεγονότα εθνικού επιπέδου,  συνεισφέροντας κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και της οικονομίας των περιοχών.

5.     Επιπρόσθετα, επειδή η περιοχή της Ερμιονίδας έχει την ιδιαιτερότητα της μεγάλης απόστασης από τα υπόλοιπα αστικά κέντρα και του δύσκολου οδικού δικτύου, η δημιουργία ένος κλειστού σύγχρονου γηπέδου για την διεξαγωγή αγώνων σε επίπεδο εθνικών ομάδων, θα την υποβοηθήσει στην ανάπτυξη της επισκεψιμότητας της.

6.     Η Αργολίδα έχει φιλοξενήσει τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα beach volley, τα οποία πραγματοποιήθηκαν με τεράστα απήχηση του κόσμου και μεγάλη επισκεψιμότητα. Αφετερία για αντίστοιχες διοργανώσεις πανελληνίου αλλά και διεθνούς βεληνεκούς, μπορεί να γίνει με τη κατασκευή  δύο γηπέδων κατάλληλων για beach volley,  και δύο αντίστοιχων γηπέδων κατάλληλων για beach soccer μαζί με γήπεδα γκόλφ ώστε να καλύπτονται οι προτιμήσεις όλων των ηλικιακών ομάδων.  Οι παραλίες της Αργολίδας προσφέρονται για τέτοιου είδους διοργανώσεις και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε προς όφελος του τόπου μας.

7.     Τέλος, στα έργα που πρέπει να γίνουν για την μεγιστοποίηση των αθλητικών δραστηριοτήτων και των οφελειών που συνεπάγονται, συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή του Ενωσιακού ποδοσφαιρικού γηπέδου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο για προπονήσεις των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Αργολίδας  όσο και για τη διεξαγωγή αγώνων.
 Σήμερα ο αθλητισμός και ο τουρισμός αποτελούν δύο μεγάλους κοινωνικούς θεσμούς, που, όπως διαπιστώθηκε, έχουν σε πολλές περιπτώσεις άμεσες αλληλεπιδράσεις. Η πολιτεία, ειδικά τώρα όσο ποτέ άλλωτε, καλείται να κάνει το ελάχιστο καθήκον της για την ανάπτυξη αυτού του τόπου.


 Βασίλειος Σιδέρης 

Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας 
Περιφερειακός Σύμβουλος