eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

''Ermioni – A Beautiful Peninsula''

ΕΡΜΙΟΝΗ:

Ο δρόμος που οδηγεί στο νότιοανατολικότερο άκρο του νομού Αργολίδας...

Ο δρόμος που οδηγεί στο νότιο άκρο του νομού Αργολίδας, θα σας οδηγήσει σε μια κωμόπολη χτισμένη αμφιθεατρικά στις δύο πλευρές μια στενής λωρίδας γης που καταλήγει στο πυκνό πευκοδάσος Μπίστι: H Ερμιόνη θυμίζει περισσότερο νησί και αυτό είναι που της δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα. Ανηφορίζοντας μέσα από τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα όμορφα σπίτια της, φτάνει κανείς στην πλαγιά του αρχαίου λόφου Πρωνός, που την κορυφή του στολίζει το εκκλησάκι της Αγίας Ερμιόνης, χτισμένο σε νησιώτικο στυλ στα θεμέλια του ναού της θεάς Ήρας.

Από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε την ανεπανάληπτη θέα: Ο ορίζοντας ανατολικά φτάνει ως το νησί Δοκός, όπου υπάρχουν ευρήματα από τα αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, την Ύδρα και ακόμα μακρύτερα. Εκεί κοντά βρίσκεται και το νησάκι Κάπαρη και το καταδυτικό κέντρο του Γιώργου Καλλιάνου, για όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το σπορ. Για το μπάνιο σας επιλέξτε την παραλία Μπίστι ή κάποια από τις άλλες που...
.... βρίσκονται γύρω από την Ερμιόνη, όπως η Κουβέρτα, το Σεντόνι, η Πετροθάλασσα, ο Άγ. Δημήτριος, η Δάρδιζα. Απέναντι ακριβώς από την Ερμιόνη και μόνο είκοσι λεπτά μακριά βρίσκεται η όμορφη Ύδρα, ενώ στα 10 λεπτά μέσω Κόστας, βρίσκονται οι Σπέτσες.

www.greekriviera.gr