eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν δημοτικές Παρατάξεις

Είναι επινοήσεις της "τάξης" των Αντιπροσώπων.

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Ή θα είναι κατασκευάσματα κομματικών παρατάξεων, άρα προέκταση των κομματικών οργανώσεων και δομών, ή θα είναι ένας κλειστός κύκλος δημοτών που κατεβαίνει στις εκλογές και αυτοαποκαλείται παράταξη.

Σήμερα έχουμε μία παράταξη του πρώτου τύπου που είναι η μικρή αντιπολίτευση και δύο μεγάλες.
Σε κάθε μεγάλη τα ερωτήματα:
Υπάρχει καταστατικό;
Υπάρχουν μέλη;
Συνεδριάζουν;
Υπάρχουν διαδικασίες;
Αποφασίζουν και έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους;
Δηλαδή η παράταξή μας με πια διαδικασία μπορεί να διαγράψει από την παράταξη τον Αγαπητό Αντιδήμαρχο; (παράδειγμα λέμε).

Νομίζω ότι το μόνο που υπάρχει είναι οι ψηφοφόροι οι οποίοι φυσικά δεν αποτελούν την παράταξη.

Τι σημαίνει: Πιστός στην Παράταξη, η Παράταξή μας αποφάσισε, Αρχή της Παράταξής μας είναι, η Παράταξη του τάδε Δημάρχου.......


Αν κάποιος συμπατριώτης ξέρει κάτι για τον τρόπο που εμφανίζεται πολιτικά αυτό που λέμε δημοτική παράταξη να μας το γράψει.

Όλα αυτά είναι λεκτικά εργαλεία στην υπηρεσία της "ταξης" των αντιπροσώπων. Είναι εργαλεία που διασπούν την ενότητα της κοινότητας, και καθιστούν στα μάτια μας, ως αναγκαίο κακό βέβαια, αλλά αναγκαίο, τις ανύπαρκτες παρατάξεις που στήνει η τάξη των αντιπροσώπων.

Στις επόμενες εκλογές πρέπει να βρεθεί άλλος δρόμος που να πλησιάζει την άμεση δημοκρατία για Δήμους με τα χαρακτηριστικά της Ερμιονίδας. Καταντήσαμε ο Υπερδήμος Ερμιονίδας, μέσω των μεγάλων παρατάξεων του κυρίου Καμιζή και του κυρίου Σφυρή να καλεί τους Προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων ως ακροατές στο ΔΣ για μείζονος σημασίας υποθέσεις τους! Καλείται ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Διδύμων να παρακολουθήσει ως ακροατής την διαδικασία απόφασης για την υπερχωματερή του Σταυρού! Δεν έχουν θεσμικό ρόλο, και κάνουν πολύ καλά που δεν πάνε. Στις επόμενες δημοτικές θεσμικό κυρίαρχο όργανο αποφάσεων πρέπει να είναι το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ και όχι αυτό το τάχατες παραταξιακό ΔΣ.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος