eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

'' Οι προς αποκατάσταση χωματερές ''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Όταν κλείσει επίσημα και με το νόμο μία χωματερή, αμέσως αρχίζει η εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας μελέτη εξυγίανσης, αποκατάστασης, παρακολούθησης. Δηλαδή μετράμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και αποφασίζουμε τι θα κάνουμε. Μπορεί να πρέπει όλα τα απορρίμματα και τα αποκαΐδια να μεταφερθούν, μπορεί να απλωθούν και να τσιμεντοστρωθούν, η δενδροφυτευτούν. Μετά με γεωτρήσεις παρακολουθούμε την επίδραση στον υδροφόρο ορίζοντα. Η εξυγίανση και η αποκατάσταση κρατάει 2-3 χρόνια και η παρακολούθηση συνήθως άλλα τόσα. Αν τελικά έχει επέλθει αποκατάσταση του χώρου με αμελητέα επίπτωση στο περιβάλλον, τότε ο χώρος αποχαρακτηρίζεται και επανέρχεται στις κανονικές χρήσεις της γης. Αλλιώς παραμένει υπό παρακολούθηση πολλά πολλά χρόνια.
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ δεν μπορεί να γίνει ΤΙΠΟΤΑ στο χώρο αυτόν, ό,τι και να γίνει είναι παράνομο, εκτός και αν είναι στοιχείο της μελέτης εξυγίανσης, αποκατάστασης, παρακολούθησης. Αλλά και μετά τον αποχαρακτηρισμό, ΔΕΝ επιτρέπεται........ να γίνει χωματερή, γιατί απαγορεύονται οι χωματερές.
Όλα αυτά που μεθοδεύει ο Δήμος για να μετατρέψει μέρος των χωματερών Ρορού και Κροθιού σε ό,τιδήποτε άλλο που δεν περιλαμβάνεται στη μελέτη αποκατάστασης είναι παράνομο, και είναι να απορεί κανείς με τους συμβούλους περιβάλλοντος του Δημάρχου.
Αλλά αφού θέλει ο δήμαρχος έναν προσωρινό (;::) μικρό χώρο μεταφόρτωσης, δηλαδή χώρο που θα μένουν λίγες (;;;) μέρες τα σκουπίδια πριν φύγουν εκτός Ερμιονίδας, γιατί σκαλίζει τις παλιές χωματερές και δεν ορίζει, νομίμως φυσικά, έναν στον Άγιο Αιμιλιανό; Τι έχουν οι παλιές χωματερές, μέλι;
Οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Διδύμων, Ηλιοκάστρου, Θερμησιού, Ερμιόνης οφείλουν να αντιδράσουν, ώστε να βοηθήσουν τον Δήμο να εφαρμόσει το προεκλογικό πρόγραμμά του, "Θα τα πάω στα Λιόσια", "Θα δώσω τον δεματοποιητή" κ.λ.π., το πρόγραμμα δηλαδή για το οποίο και τον ψηφίσαμε.
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, ότι αυτό που έγινε στα Δίδυμα είχε ένα και μόνο σκοπό: Να απαλλάξει την τουριστική Ερμιονίδα από τα σκουπίδια.
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της παραίτησης και όχι τον Οκτώβριο!

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος