eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

''Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ''

''ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ  ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ''
Την Παρασκευή 14 Ιουνίου επισκέφτηκε την Ερμιονίδα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ και για τα απορρίμματα κύριος Βιρβιδάκης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο λόγος της επίσκεψης του ήταν να διαπιστώσει ο ίδιος την επικρατούσα κατάσταση στα Δίδυμα και την χωματερή με τα χύμα σκουπίδια που εδώ και δυό μήνες περίπου φλέγεται. Θέλησε ο ίδιος να επιβεβαιώσει εαν ο Δήμος Ερμιονίδας προτίθεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του σύμφωνα με την ΚΥΑ του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργού Εσωτερικών που αφορά την κατάσταση ανάγκης και επικινδυνότητας της δημόσιας υγείας στην Ερμιονίδα.
Επίσης ο Υπουργός Κυριάκος Βιρβιδάκης επισκέφτηκε την Ερμιονίδα για ένα ακόμη λόγο καθώς έχουν περάσει 2 μήνες απο την υπογραφή της ΚΥΑ , για να ελέγξει σε ποιό στάδιο βρίσκεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης του Δήμου Ερμιονίδας.
Η επίσκεψη του υπουργού προφανώς αποτελεί συνέχεια του άμεσου ενδιαφέροντος που υποσχέθηκε και επέδειξε ο Γ.Γ της Περιφέρειας πελοποννήσου κ. Αγγελάκας στην συνάντηση του με τον κ. Σφυρή(αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευης) στις αρχές Ιουνίου εδώ.
 Όπως ενημερωθήκαμε πριν λίγο, αυτή την ώρα συνεδριάζουν για το θέμα των απορριμμάτων οι κύριοι Βιρβιδάκης, Αγγελάκας και Τατούλης στο γραφείο του Υφυπουργού στην αθήνα όπου και αναμένονται εξελίξεις.

Απο την Παρασκευή μέχρι και σήμερα ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει κάνει καμία επίσημη αναφορά - ανακοίνωση  γι΄αυτό το τόσο σοβαρό θέμα της επίσκεψης αλλά δεν έχει εκδώσει και κανένα δελτίο τύπου για τα συμπεράσματα-αποτελέσματα της επίσκεψης του υφυπουργού στην χωματερή του Σταυρού Διδύμων αλλά ούτε και για την πορεία της διαχειρισης των απορριμμάτων για την ενημέρωση των δημοτών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου και αναμένοντας πάντα τις εξελίξεις το μόνο που μπορούμε να σας μεταφέρουμε αυτή την στιγμή με κάθε επιφύλαξη, είναι πως η αντίδραση του αρμόδιου υφυπουργού και οι εντυπώσεις του απο την επίσκεψη του στην Ερμιονίδα μόνο ικανοποιητικές και θετικές δεν <<μεταφράζονται>>.

Η πρώτη αντίδραση μετά απο αυτή την επίσκεψη του Υφυπουργού Βιρβιδάκη (ιγκόγκνιτο απο πλευράς δήμου όπως έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα χωρίς ενημέρωση) έρχεται απο το στρατόπεδο Σφυρή με τον ίδιο τον αρχηγό της μειζονος αντιπολίτευσης στην επικοινωνία που είχε με το Εικονοσκόπιο να κάνει την ακόλουθη δήλωση- τοποθέτηση:

φωτο απο την επίσκεψη(αρχές Ιουνίου 2013) Σφυρή σε εγκαίνια Νοσοκομειακής μονάδας στην Τρίπολη
 
<<Είναι δυνατόν να αποκρύπτεται προφανώς εσκεμμένα απο τον δήμαρχο Ερμιονίδας μια τόσο σημαντική επίσκεψη που γίνεται για πρώτη φορά απο την κεντρική διοικηση ;
Γιατί δεν ενημέρωσε κανέναν ο κ. Καμιζής ούτε ακόμα κι αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης ;
Ως θεσμικό πρόσωπο θα εξακολουθώ να βοηθώ για την λύση του προβλήματος!
Δεν θ΄ακολουθήσω την τακτική του κ. Καμιζή, αυτή της καταστροφής που εφαρμόζει μέχρι σήμερα.
Τ΄απορρίμματα δεν αποτελούν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλευσης και χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης γιατί με την Δημόσια Υγειά ΔΕΝ παίζουμε...
Όμως δεν θα επιτρέψω σε καμία περίπτωση να δημιουργούνται νέες χωματερές.
Για πρώτη φορά η πολιτεία βοηθά τον Δήμο μας. Η διαφάνεια και η συναίνεση είναι τα στοιχεία που βοηθούν.
Κλείνοντας να σας πώ ότι η απόκρυψη της επίσκεψης του Υφυπουργού απο τον κ. Καμιζή και όλων όσων συμβαίνουν τα τρία χρόνια και ειδικά τον τελευταίο χρόνο, αφήνουν πολλά ερωτηματικά για το τι κρύβεται πίσω απο την μέχρι σήμερα τακτική του και την απόκρυψη ενδεχομένως προσωπικών και ιδιωτικών συμφερόντων...  
Ελπίζω η  σύσκεψη υπο τον αρμόδιο υπουργό αλλά και τους κ.κ Αγγελάκα και Τατούλη να βοηθήσει στην μεταβατική λύση και στην οριστική διαχείριση των απορριμμάτων.Ας μην χαθεί άλλος χρόνος ο οποίος κυλάει επιβαρυντικά για την δημόσια υγεία.
Δυστυχώς για όλα αυτά η δημοτική αρχή αδιαφορεί!  >> είπε ο κ Σφυρής κλείνοντας την δήλωση του στο Εικονοσκόπιο.

Το Εικονοσκόπιο θα συνεχίσει να σας κρατάει ενήμερους αφού όπως σας αναφέραμε παραπάνω αυτή την ώρα βρίσκεται σε έξέλιξη συνάντηση για τα απορρίμματα της Ερμιονίδας στο Υπουργείο.