eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

''ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΙΣΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ''





Με τις εξετάσεις που ξεκινούν σήμερα, κλείνει ένας μεγάλος και επίπονος κύκλος προετοιμασίας και ανοίγει μια νέα περίοδος στη ζωή των νέων ανθρώπων.
Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, δύο πράγματα είναι σίγουρα:
Πρώτον, πως με οτιδήποτε επιλέξει να ασχοληθεί επαγγελματικά ο καθένας, η γνώση, η εξειδίκευση, η διαρκής κατάρτιση είναι πλέον απαραίτητα συστατικά επιτυχίας. Και δεύτερον, πως η κοινωνία μας χρειάζεται επιστήμονες και επαγγελματίες που αγαπούν αυτό που κάνουν, έχουν όρεξη, γνώσεις και μεράκι για να συμβάλλουν στην συλλογική ευημερία.
Αυτό που οφείλει η πολιτεία απέναντι στα παιδιά που σήμερα μπαίνουν στην δοκιμασία των εξετάσεων, είναι να τους δώσει τις ευκαιρίες που δικαιούνται για να κάνουν πράξη τα όνειρά τους – κι αυτό είναι υπόθεση όλων μας: απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα τόσο από τους φορείς του κράτους, όσο και από τις πολιτικές δυνάμεις και το σύνολο των κοινωνικών ομάδων.
Εύχομαι από την καρδιά μου καλή επιτυχία σε όλες και όλους και καλή συνέχεια στα επόμενα βήματα που θα επιλέξουν τα παιδιά μας.