eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
φωτο ''Τα Νεα''
Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη, με αντικείμενο το Σ/Ν κατά της βίας και του ρατσισμού.
Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την άμεση προώθηση στην Βουλή και την ψήφισή του Νομοσχεδίου, ως μια θεσμική τομή που αφορά την προστασία της κοινωνίας, του πολίτη, των δημοκρατικών θεσμών.
‘Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης,
«είναι ένα θέμα που εμείς πρώτοι ως ΠΑΣΟΚ εισηγηθήκαμε, καταθέσαμε μάλιστα και σχετική πρόταση νόμου στην Βουλή. Το Σ/Ν του Υπουργείου στηρίζεται κατά βάση στις δικές μας επεξεργασίες, είναι σε θετική κατεύθυνση, το στηρίζουμε και φυσικά μέσα στην Βουλή θα συζητηθούν και προτάσεις ή προσθήκες  ώστε να επιτελέσει πλήρως τον στόχο που θέσαμε».
Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι το Σ/Ν πρέπει να προχωρήσει χωρίς συμβιβασμούς. Καμία συντηρητική λογική δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.
Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να το στηρίξουν. Και ας σταματήσουν επιτέλους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλληλοκατηγορίες που στον βωμό της συντήρησης ενός ανιστόρητου διπολισμού με μικροκομματικούς στόχους, αποδυναμώνουν την αναγκαία κοινή προσπάθεια κατά του νεοναζισμού και των εκφραστών του, της Χρυσής Αυγής.
Εδώ κρινόμαστε όλοι και επί της ουσίας.
Όπως και είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από το Προεδρείο της Βουλής – και με αλλαγή του Κανονισμού όπου αυτό απαιτείται – για έμπρακτες απαντήσεις απέναντι στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από όπου και  αν προέρχεται.
Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ πέραν του Γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Μανιάτη, μετείχαν η εισηγήτρια της ΚΟ για θέματα του Υπ. Δικαιοσύνης Θ. Τζάκρη, το μέλος της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χ. Πρωτόπαπας και ο Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδης.