eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 14 Μαΐου 2013

'' ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ''

<<Καρέκλες , Λάστιχα μέχρι και.... πινακίδες οδικής σήμανσης έβγαλαν οι δύτες από το βυθό της Ερμιόνης >>
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαίου ο καθαρισμός των Λιμανιών της Ερμιόνης . Η σχολή δυτών Καλλιάνου(Δημήτρης και Γιώργος) πρωτεργάτες για άλλη μια χρονια στον εθελοντικό καθαρισμό των λιμανιών .Ο Γιώργος ο Καλλιάνος Εκπαιδευτής της ομώνυμης σχολής και <<υποβρύχιο καμάρι>>  μας , βούτηξε μαζί με μια ομάδα εθελοντών επαγγελματιών δυτών της Ερμιονίδας και έβγαλαν απο τον βυθό της Ερμιόνης απο Καρέκλες , Λάστιχα μέχρι και πινακίδες οδικής σήμανσης όπως θα δείτε παρακάτω..

Σημαντική βοήθεια προσέφερε η Λέσχη Ειδικών δυνάμεων Νομού Αργολίδας με το εθελοντικό έμψυχο υλικό που διέθεσε για να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα .Η επιχείρηση του Άρη Σκούρτη διέθεσε το γερανοφόρο όχημα της με έναν εθελοντή για την ανέλκυση των σκουπιδιών μέσα απο τον βυθό.

Μια πρωτοβουλία της Δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης  ...
Η σύνθεση και η συνεργασία των τριών συλλόγων της πόλης (Αλιευτικού Συλλόγου Ερμιόνης  Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου και του Ναυταθλητικού Ομίλου Ερμιόνης) έδωσε νέα πνοή δράσεων και νέο ύφος αντιμετώπισης των προβλημάτων και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.<<Άγρυπνος φρουρός>> των δυτών κατά την διάρκεια της καθαριότητας του βυθού ήταν το περιπολικό σκάφος του λιμενικού της Ερμιόνης.
Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί  έξω απο την θάλασσα αλλά και εικόνες μέσα στο βυθό  αποτυπώνουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την δουλειά που έγινε σε βάθος αλλά και την περιβαλλοντική ανάσα που έδωσαν στα νερά της Ερμιόνης όλοι οι εθελοντές 
 Παρόμοιο υλικό δεν έχει ξαναδημοσιευτεί απο τοπικό μέσο κατα το παρελθόν.
Αποκλειστικά και μόνον για τους φίλους του ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ !