eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

'' Τρομάρα μας, αυτή είναι η ΟΡΘΗ ΛΥΣΗ; ''

«ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΟΡΘΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Αποκλειστικό: Η υπουργική απόφαση για την μεταφορά των απορριμάτων

Τετ, 13 Μαρ 2013 - 21:36

Το ArcadiaPortal.gr εξασφάλισε αποκλειστικά την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη νόμιμη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Τρίπολης και Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις υπογραφές του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη και την υπογραφή του Αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη.»
 Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Αυτά μόνον στο Ελλαδιστάν γίνονται. Αντί να εφαρμόζεται η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», δηλαδή δίκαιο και σωστό είναι να υφίσταται ο ρυπαίνων τις συνέπειες της ρύπανσης που προξενεί, βγάζουμε μία ΚΥΑ η οποία νομιμοποιεί την μεταφορά των αστικών απορριμμάτων Ερμιονίδας και Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής Δυτικής Αττικής, δηλαδή στον τεράστιο ΧΥΤΑ της πλέον επιβαρημένης περιοχής της Ελλάδας. Όχι μόνον νομιμοποιεί τη μεταφορά αλλά και επιβάλλει στον ΧΥΤΑ να πάρει τα απορρίμματα! Η ως άνω αρχή λοιπόν έχει την εξής ερμηνεία στο Ελλαδιστάν:
Άμα ρυπαίνεις τον τόπο σου και έχεις λεφτά, πας και πληρώνεις έναν άλλο τόπο, ο οποίος εξαναγκάζεται από ΚΥΑ, και πας εκεί τους ρύπους σου.
Και αυτό Δήμαρχε και Αγαπητέ Αντιδήμαρχε το λέτε ΟΡΘΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αντί να το κάνουμε μόκο; Δηλαδή ήταν ο στόχος σας, ο σκοπός σας και το όραμά σας; Γι’ αυτό σας ψηφίσαμε;
Και θα τσαλαβουτάει ο δήμος στον ΧΑΔΑ του Σταυρού, για ημερήσια μεταφόρτωση 25 τόνων σκουπιδιών προς άμεση μεταφορά, και στο τάχατες δεν θα συνεχίσει αυτό που μέχρι πρότινος έκανε και με καμάρι;
Αυτή την χαρισματική πράξη της διοίκησης, την λέτε ΟΡΘΗ ΛΥΣΗ;
Μακριά η μεταφόρτωση από τον Σταυρό. Οι 25 τόνοι μεταφορτώνονται οπουδήποτε στρώσετε 300 τ.μ. τσιμέντο. Και αν  βγάλετε τα ανακυκλώσιμα, 25 τόνοι μαζεύονται κάθε βδομάδα. Και για τόσο μικρή ποσότητα εδώ και χρόνια έναν μικρός οργανωμένος ΧΥΤΑ στην Ερμιονίδα ήταν ικανοποιητικότατη λύση, μέχρι την οριστική λύση, αρκεί να γινόταν ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού κάποιου επιπέδου, όχι λεπτομέρειες. Αντ’ αυτού, ο ΧΑΔΑ του Σταυρού, για τον οποίο η ΚΥΑ δεν εξαναγκάζει κανέναν για ορθή λύση! Μία αόριστη ευχή για εφαρμογή προγράμματος αποκατάστασης, τη στιγμή που χωρίς την απομάκρυνση των υπαρχόντων δεμάτων και χύδην απορριμμάτων δεν μπορεί να γίνει αποκατάσταση.

Στο παρακάτω διαβάζουμε για την πρόοδο της ανακύκλωσης και μάλιστα της Ανταποδοτικής στην Ύδρα, όπως Σουηδία δηλαδή, με την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης!
Δεν κάνετε κανένα ταξιδάκι στην Ύδρα για να κλέψετε καμιά ιδέα; Ονομαστά και τα αμυγδαλωτά της.
Και σαν να εόρταζε το γεγονός, μία φώκια εμφανίστηκε στο λιμάνι της Ύδρας, και χαροποίησε τους κατοίκους του. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η φύση επιστρέφει.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος