eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: «ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο και τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του κινδύνου για τη Δημοσία Υγεία στο Δήμο Ερμιονίδας από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω της μη λειτουργίας του δεματοποιητή και του κορεσμού του χώρου στο Σταυρό Διδύμων.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
«Για περίπου ένα μήνα στο Δήμο Ερμιονίδας δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμάτων καθώς έχει επέλθει κορεσμός στο χώρο λειτουργίας του δεματοποιητή στο Σταυρό Διδύμων μετά την συνεχή ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων χύδην.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, ο χώρος στο Σταυρό Διδύμων ήταν παραχωρημένος και αδειοδοτημένος μόνο  για την λειτουργία του δεματοποιητή και αποθήκευση δεμάτων και όχι σαν ΧΑΔΑ. Στον χώρο αυτό πριν ένα μήνα προκλήθηκε πυρκαγιά και το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο για τους Δημότες των Διδύμων Λουκαιτίου, Φούρνων και της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας.
Το κλείσιμο της δημιουργηθείσας παράνομης χωματερής στο Σταυρό Διδύμων δεν επιτρέπει την εναπόθεση των απορριμμάτων, όπως γινόταν μέχρι πρότινος και τη λειτουργία του δεματοποιητή, λόγω κατάληψης των χώρων από τα χύδην απορρίμματα. Συνεπώς τα απορρίμματα θα παραμείνουν στους κάδους και πέριξ αυτών, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον.
Γνωρίζοντας ότι προϋπόθεση ώστε να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες που γίνονται από τους Δήμους της Πελοποννήσου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΦΟΔΣΑ για το καθορισμό αδειοδοτημένων χώρων ΧΥΤΑ που θα επιτρέπουν σε Διαπεριφερειακό επίπεδο  την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων, είναι η έκδοση ΚΥΑ, και δεδομένου του ήδη υφιστάμενου κίνδυνου για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής,
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1)    Τι δράσεις έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος και ποιο είναι το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την οριστική του επίλυση».