eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Η Δημοτική κοινότητα Ερμιόνης "υποδέχτηκε" με ευχές τους νέους που συνεχίζουν το έθιμο του "Γιάλα Γιάλα"

"Τα παιδιά του "ΣΤΑΥΡΟΥ" στην κοινότητα Ερμιόνης"

 Την δημοτική κοινότητα Ερμιόνης επισκέφτηκαν οι νέοι που "πήραν την φετινή σκυτάλη" προκειμένου να τηρήσουν για ακόμη μια χρονιά το έθιμο του "Γιάλα Γιάλα" φορώντας παραδοσιακές ναυτικές ενδυμασίες. 
Εκεί τους "υποδέχτηκαν" ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης.....
...... κ. Γιάννης Κρητσωτάκης, οι αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας κκ. Σταύρος Κούστας και Γιάννης Τσαμαδός, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Παντελής Κολυμπάδης, ο αντιπρόεδρος της κοινότητας κ. Γιάννης Αραπάκης, ο δ.σ. κ. Παναγιώτης Μπάζος καθώς και οι κ.σ. Ερμιόνης κκ. Μιχάλης Δρουγκάνης, Παναγιώτης Μέξης και Χρήστος Δάγκλης .
Μετά το καθιερωμένο κέρασμα, τους ευχήθηκαν αφενός μεν να έχουν καλή πρόοδο απο δω και πέρα στη ζωή τους, τις σπουδές τους και στο επαγγελματικό τους ορίζοντα που διαφαίνεται μπροστά τους και αφετέρου δε τους επισήμαναν πόσο σημαντικό είναι να τηρείται αυτό το έθιμο που είναι μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. "Πρέπει να τηρούμε τις παραδόσεις μας που αποτελούν την ταυτότητα του τόπου μας. Την φετινή σας συμμετοχή στο έθιμο αυτό θα την θυμάστε για όλη σας την ζωή" τους είπαν χαρακτηριστικά.
Τα παιδιά του "ΣΤΑΥΡΟΥ" θα γευματίσουν μαζί και στη συνέχεια θα περνάνε απο γειτονιά σε γειτονιά και απο σοκάκι σε σοκάκι της Ερμιόνης τραγουδώντας για το "Γιάλα Γιάλα".
Αύριο ανήμερα των Θεοφανίων θα "βουτήξουν" απο τις στολισμένες βάρκες για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό και την Εικόνα Της Βαπτίσεως  χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Εφραίμ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

eikonoskopionews