eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

''Ποιους δημάρχους και νομάρχες ελέγχει το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό''


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει δήμαρχοι, πρώην νομάρχες, περιφερειάρχες αλλά και σύμβουλοι τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι ελέγχονται για αδικαιολόγητο πλουτισμό και φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με...
..... το «Έθνος της Κυριακής», ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των «πόθεν έσχες» των αιρετών. Συνολικά  οι διωκτικές αρχές ερευνούν τους τραπεζικούς λογαριασμού 600 τοπικών παραγόντων. Από αυτόυς τουλάχιστον 105 φαίνεται να είναι οι δήμαρχοι, νυν και πρώην, οι σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολλων εξ’ αυτών έχουν βρεθεί μεγάλα ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά περίπτωση πρώην δημάρχου στην περιοχή της Φθιώτιδας ο οποίος έχει τραπεζικό λογαριασμό ύψους τριών εκατ. ευρώ και δη «ακάλυπτο» στην εφορία. Επιπλέον υπάρχει πρώην νομάρχης Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις δύο εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πηγή του ΣΔΟΕ οι τεκμηριωμένες υποθέσεις παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις, ενώ  στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές.
Συνολικά, τα ευρήματα παραπέμπουν σε πολύ μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό, ο οποίος έχει προέρθει ακόμα και από απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις έργων, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά κέρδη από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση εικονικών κονδυλίων.

www.koolnews.gr