eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

''Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ - Η ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ - ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ - ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΚΑΙ ΤΟ OFF THE RECORD ''

ΠΑΣΟΚ: Κόμμα εξουσίας , κόμμα ιδεών , κόμμα σε κώμα, κόμμα υπο διάλυση ή κίνημα ανασύνταξης μέσα απ΄τις <<στάχτες>> του 5% ;

Επιμέλεια κειμένου για το eikonoskopio news - Θ.Ι.Σ
Οι προσυνεδριακές διαδικασίες στο δρόμο προς το 9ο συνέδριο έχουν ξεκινήσει σ΄όλη την επικράτεια απο το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Αυτό συνέβη και στην Ερμιονίδα προχθές το Σάββατο 19 Ιανουαρίου όταν 2  πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρώην (επιτυχημένοι κατά πολλούς) υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, επισκέφθηκαν την Ερμιονίδα και άνοιξαν τον προσυνεδριακό διάλογο.Οι Γιάννης Μανιάτης γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και Γιώργος Κουτρουμάνης εξέθεσαν στους παρευρισκόμενους τις θέσεις και κάποιες σκέψεις που πρόκειται να τεθούν στο 9ο συνέδριο.
Την ώρα λοιπόν που οι δυο υπουργοί εξέθεταν κάποιες θέσεις που ενδεχομένως να τεθούν στο συνέδριο και δεν συνέπλεαν με την ιδρυτική διακύρηξη του κινήματος και με το κοινωνικό πρόσωπο που είχε το ΠΑΣΟΚ , κάπου εκεί <<άναψαν τα αίματα>>!
Αρκετοί παρευρισκόμενοι άρχισαν να δυσανασχετούν.
Σ΄αυτό το σημείο τα δυό στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ερμιονίδας ο Δημοτικός σύμβουλος Τάσος Τζανής και ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιόνης, Παναγιώτης Μέξης εξέφρασαν ανοιχτά την έντονη αντίδραση τους για την στάση και τις θέσεις που πρέπει να κρατηθούν στο συνέδριο.
Ο καθένας με τον δικό του τρόπο και με ξεχωριστά επιχειρήματα ισορρόπησε και συμφώνησαν στην άποψη οτι το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει να υπάρχει πρέπει στο 9ο συνέδριο να τεθούν θέσεις που βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με την ιδρυτική διακύρηξη του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή της παράταξης Ανδρέα Παπανδρέου την 3η του Σεπτέμβρη .Θέσεις κοντά στο λαό , θέσεις που συμπυκνώνονται στο Τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση» , τέλος θέσεις που ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ σε πρώτη πολιτική δύναμη που σήμερα έχει πληγεί ενδεχομένως ανεπανόρθωτα.

Οι διαφωνίες ήταν έντονες με τον Τάσο Τζανή να προχωράει ένα βήμα παραπάνω και να ρίχνει ευθύνες ακόμα και στα κατά τόπους στελέχη της Ερμιονίδας με ορισμένους εμμέσως πλην σαφώς να τους φωτογραφίζει και να τους δείχνει ως υπαίτιους σε τοπικό επίπεδο για την <<κατάντια>> του Κινήματος.. λέγοντας τους:
<< οτι την ώρα που εμείς παλεύαμε για να κρατηθεί το κίνημα ορισμένοι απ΄αυτούς που βρίσκονται στην αίθουσα πριν λίγους μήνες στις εκλογές  το ένα Σαββατοκύριακο ήταν με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ το άλλο με την σημαία της ΔΗΜΑΡ>>
Ο Τάσος Τζανής  συνέχισε <<σκληρά>> κάνοντας λόγο:
 Για λαμόγια, τρωκτικά, χαμαιλέοντες και καιροσκόπους της πολιτικής, ανεξαρτήτως επιπέδου, είτε αυτό αναφέρεται σε επίπεδο υπουργών είτε αυτό αναφέρεται σε απλά μέλη της γειτονιάς.

Το παρόν στην διαδικασία έδωσαν πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολίτες απο αντίθετους πολιτικούς χώρους.
Αλγεινή εντύπωση και απογοήτευση δημιούργησε  η πρόταση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ Δημήτρη Καμιζή ο οποίος έκανε την εξής πρόταση και είπε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων.

<<Διαλύστε το ΠΑΣΟΚ και φτιάξτε απ΄την αρχή έναν καινούργιο φορέα - Το πως θα το ονομάσετε , το πως θα το στήσετε δεν είναι επι του παρόντος.>>
 Επίσης συνέχισε ο κ. Καμιζής λέγοντας :  <<Το συνέδριο να είναι ένα τίμιο συνέδριο>> 
Aφήνοντας προφανώς αιχμές για τα παλαιότερα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ.

Αποτέλεσμα αυτής της πρότασης ήταν ένα προσωρινό Μούδιασμα της αίθουσας, ενώ βέβαια σύμφωνα με τις πληροφορίες σχεδόν κανένας απ΄τους πατευρισκόμενους δεν ενστερνίστηκε αυτή την πρόταση.

Τέλος να τονίσουμε οτι ενδιαφέρουσα αντίδραση  είχε ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης και παλιό στέλεχος Ανάργυρος Λεμπέσης ακούγοντας σιωπηρός όλη την διαδικασία αλλά κ΄την απρόσμενη(για πολλούς) δήλωση Καμιζή περι διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. 
Είπε ο κ Λεμπέσης off the record σε πηγαδάκι μετά το πέρας αυτής της συγκέντρωσης:
<<Θα έρθει η ώρα γι΄αυτούς που συνεχίζουν τα ψηφοθηρικά παιχνιδίσματα τους με το ΠΑΣΟΚ και χωρίς αυτό..
Την τελευταία λέξη δεν την έχω πεί ακόμα! >> 
είπε  κι έκλεισε την κουβέντα ο Ανάργυρος Λεμπέσης..

Όπως και να χει αυτός ο δρόμος και η σημερινή πορεία του ΠΑΣΟΚ δεν θυμίζει σε τίποτα τις δοξασμένες εποχές της Δεκαετίας του ΄80 και τις πολιτικές θέσεις του λαοφιλούς ηγέτη Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

Το ερώτημα που τίθεται μετά απ΄αυτή την συγκέντρωση είναι αν κεντροαριστερός χώρος  της Δημοκρατικής παράταξης πρέπει να ανασυνταχτεί και να επανέλθει στις αρχικές του θέσεις μέσα απο τα συνέδρια και τις διαδικασίες του κόμματος ή αν πρέπει να διαλυθεί το κόμμα του ΠΑΣΟΚ που έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου τα τελευταία 37 χρόνια.

Πάντως σε καμία περίπτωση όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν πίστευαν και δεν θέλουν να πιστέψουν την μετεξέλιξη απο το ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ  σ΄ένα ΠΑΣΟΚ των δανειακων συμβασεων και των μνημονιων, ούτε επίσης απο το ΠΑΣΟΚ του η Ελλαδα ανηκει στους ελληνες, στο ΠΑΣΟΚ της εκχωρησης εθνικης κυριαρχιας.....
......


Επιμέλεια κειμένου για το eikonoskopio news - Θ.Ι.Σ