eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

''Μαρίνα Ερμιόνης''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
«Όταν ολοκληρωθεί η Μαρίνα Ερμιόνης θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 127 σκάφη έως 65μ. σε μήκος.  Θα έχει εστιατόρια, καταστήματα, μπαρ και πισίνα.

«Με την διεθνή εμβέλεια της Camper & Nicholsons , η Ερμιόνη Μαρίνα, θα γίνει περιζήτητο λιμάνι για τους ιδιοκτήτες των θαλαμηγών από την Αθήνα, αλλά και προορισμός για τα σκάφη αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας», δηλώνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μαρίνας Ερμιόνης ΑΕ.»


Αυτή η μεγάλη επένδυση κάνει την Ερμιόνη πραγματικό λιμάνι προορισμού, ίσως και αφετηρίας, θαλάσσιου τουρισμού.
Δεν έχω εντοπίσει κάπου το σχέδιο της όλης επένδυσης, δηλαδή τι λιμενικά έργα θα γίνουν, πού ακριβώς θα γίνουν, πού θα γίνουν τα εστιατόρια, καταστήματα, μπαρ και πισίνα, πόσος χώρος από τους πρόποδες του Κροθιού θα παραχωρηθεί για τα έργα αυτά, πώς θα διαμορφωθεί ο ευρύτερος χώρος που....


συμπεριλαμβάνει τον Άγιο Μηνά, το γήπεδο, τον τεράστιο άχαρο χώρο μπροστά από το Σχολείο και τον επίσης κακόγουστο προβλήτα Νο 3. Το θέμα είναι και η αισθητική του όλου χώρου, όχι μόνον η εξυπηρέτηση σκαφών.
Η Μαρίνα προφανώς θα συμπαρασύρει και την οργανωμένη διευθέτηση του ευρύτερου λιμανιού Ερμιόνης με καθορισμό των θέσεων για τουριστικά σκάφη, θέσεις όμως με προδιαγραφές για την εξυπηρέτησή τους σε ρεύμα, νερό, διαχείριση σκουπιδιών. Δηλαδή η Μαρίνα Ερμιόνης μάλλον θα συμπαρασύρει προς τις προδιαγραφές της και το υπόλοιπο λιμάνι, αλλά και όλη την τουριστική υποδομή του.

Όποιος γνωρίζει ας γράψει κάτι, αν και νομίζω ότι το Λιμενικό ταμείο είναι αυτό που μπορεί να ενημερώσει τον κόσμο υπεύθυνα.
Ο βιολογικός σταθμός ήταν μεγάλη επένδυση για την Ερμιόνη και απλά μια μηχανή επεξεργασίας λυμάτων. Τα καθαρά πλέον λιμάνια μας ουσιαστικά επανεκκίνησαν  την υπόθεση «Μαρίνα Ερμιόνης» και αυτή με την σειρά της θα φέρει θετικές αλλαγές σε όλη την τουριστική δομή του χωριού μας.
Το ένα φέρνει το άλλο πάντα, και με σωφροσύνη ας αντιμετωπίσουμε την νέα πραγματικότητα, ώστε κερδισμένο να βγει όλο το χωριό, όχι μόνον οικονομικά, αλλά και αισθητικά και πνευματικά.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος