eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

''Η ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ -ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΗ ΝΙΚΟΛΑ - ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ Η ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ''

 Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει τοπικός πολιτικός δάκτυλος που δημιουργεί αναστάτωση ανάμεσα σε ιερείς και πιστούς;
Φραστική αντιπαράθεση, "ξέσπασε" στο Εκκλησάκι του Α. Νικολάου στο Μπίστι μετά το πέρας της Λειτουργίας, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Νικολάου, μεταξύ του Σεβαστού Ιερωμένου της Ερμιόνης π. Ιωάννη Αμπελά και  αιρετών της πλειοψηφίας του δήμου.
Όλα ξεκίνησαν, όταν ο π. Ιωάννης Αμπελάς, απο την ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ, παρακάλεσε τους υπεύθυνους, να απομακρύνουν τον σκουπιδοτενεκέ με τα σκουπίδια, που είναι τοποθετημένος έξω απο τον Ιερό Ναό της Παναγίας, συμπληρώνοντας  ότι επειδή η Ερμιόνη πρωτοπορεί στα πολιτιστικά θέματα το θέμα των σκουπιδιών της εκκλησίας είναι μια μαύρη κηλίδα και δεν συνάδει στο πολιτιστικό πνεύμα της Ερμιόνης.
Οι  αιρετοί (σύμφωνα πάντα με πληροφορίες), πλησίασαν τον π. Ιωάννη, λέγοντας του(με αυστηρό ύφος όπως ισχυρίζονται παρευρισκόμενοι) ότι δεν έχει το δικαίωμα να θίγει θέματα του δήμου απο την ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ.
Ο π. Ιωάννης Αμπελάς-σύμφωνα με τις πληροφορίες- ανταπάντησε πως επειδή το θέμα αφορά τον ιερό Ναό αφού εφάπτεται ο κάδος και είναι έξω ακριβώς απ΄το ιερό της Παναγίας είναι υποχρεωμένος να το εκθέσει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του κλείσει το στόμα ούτε να του υποδείξει κανείς τι θα πει απ΄την ωραία πύλη.


eikonoskopionews