eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: “Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΒΑΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Τις εγκαταστάσεις του Αναβάλου θα επισκεφθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία εξέλιξης ολόκληρου του έργου, τόσο στο κατασκευαστικό, όσο και στο μελετητικό τμήμα του.
Αναφορικά με το θέμα, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το έργο πνοής του Αναβάλου αποτελεί πλέον ένα έργο που όχι μόνο ξεκίνησε να υλοποιείται από τις αρχές του 2010, αλλά έχει και ορατό ορίζοντα πλήρους υλοποίησης. Η επέκταση του δικτύου στις περιοχές Κουτσοποδίου, Μυκηνών, Μιδέας, κ.ά., η ριζική αναβάθμιση του φράγματος και των αντλιών του, καθώς και η εξέλιξη των μελετών επέκτασής του στις περιοχές Επιδαύρου και Ερμιονίδας, δημιουργούν ένα ασφαλές πλαίσιο υλοποίησης του μεγάλου αυτού αιτήματος των τελευταίων δεκαετιών. Με την προοπτική της ολοκλήρωσής του, είναι ανάγκη οι τοπικές παραγωγικές δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα στην Αργολίδα, να ανασχεδιάσουν μετά από εκτενή δημόσια διαβούλευση το αγροτικό μέλλον του τόπου. Σε αυτή την κατεύθυνση, τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αργολίδας, επιτρέπουν τη διαμόρφωση συνθηκών για παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων απόλυτα ανταγωνιστικών στις διεθνείς αγορές, με ταυτόχρονη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Το έργο γίνεται. Η πρόκληση είναι μπροστά μας. Πρέπει να αντιδράσουμε θετικά και δημιουργικά ως Κοινωνία”.