eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

''Περιβαλλοντικό όραμα''

Ή ό,τι μας έρθει στο κεφάλι

«Η μόνη λύση είναι το πλαίσιο ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗ ΠΗΓΗ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟΜΕΝΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΟΣ,»
Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Ωραία: ανακύκλωση στην πηγή. Άρα όλα τα υλικά που ανακυκλώνονται παίρνουν την οδό της αξιοποίησης προς επανάχρηση.
Το υπόλοιπο πάει για κομποστοποίηση. Και μετά από αυτήν, όταν έχει γίνει κομπόστα πάει στα κτήματα και στους κήπους. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ύλη των απορριμμάτων προς κομποστοποίηση θα είναι αποκλειστικά αποφάγια και φυτική ύλη κλαδέματος. 
Δυσκολότατο εγχείρημα γιατί μέσα θα περιέχει πλήθος μικροαντικειμένων που θα μολύνουν τη κομπόστα και δεν θα...
..... μπορεί να πιστοποιηθεί ως βελτιωτικό εδάφους. Μόνον αν το κάθε νοικοκυριό, το κάθε κατάστημα, η κάθε επιχείρηση μετά θρησκευτικής ευλαβείας παραδίδει αποφάγια πεντακάθαρα και φυτική ύλη πεντακάθαρη θα έχουμε πραγματικά κομπόστα για χρήση ως βελτιωτικό εδάφους.
Αγαπητέ Αντιδήμαρχε, από πού θα προέρχεται το μη επικίνδυνο περιβαλλοντικά υπόλειμμα το οποίο μάλιστα θα είναι ελάχιστο και το οποίο θα πρέπει να δεματοποιηθεί;;; (Προφανώς ως ελάχιστο θα χρειαστεί και ελάχιστο δεματοποιητή, δηλαδή παιχνιδο-δεματοποιητή ορισμένων κιλών). Αυτό το αόρατο υπόλειμμα, φυσικά και θα είναι μη επικίνδυνο, αφού δεν υπάρχει παρά μόνον στη φαντασία σας. Και ο δεματοποιητής θα συσκευάζει αέρα κοπανιστό. Μιλάμε για κρυστάλλινες θέσεις ή για αέρα κοπανιστό;
Μάλλον δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς δεματοποιητή. Έγινε και για σας δευτέρα φύσης. Και μάλιστα δεματοποιητή που να είναι στο Σταυρό Διδύμων και όχι όπου κι όπου.
Και γιατί να έρθει το δημόσιο να πάρει με δικά του έξοδα τα σκουπίδια που παράγει το Ερμιονιδιστάν; Δηλαδή, γιατί με φόρους από όλους τους Έλληνες να εξαφανιστούν τα σκουπίδια από σένα που τα παράγεις και να πάνε σε άλλους; Επειδή τάχατες αλλάξανε ιδιοκτήτη και είναι της Περιφέρειας, αφού δικός της είναι ο χώρος δεματοποίησης; Αν ένα φορτηγό γεμάτο δέματα ας πούμε Σπάρτης, έρθει στο Δημαρχείο, σας καλημερίσει και σας πεί «Είμαι το δημόσιο και με δημόσιους φόρους κατ’ απαίτηση των Σπαρτιατών, έχω φορτώσει, από τον εκεί δεματοποιητή της Περιφέρειας, δέματα απορριμμάτων τους και με δημόσια εντολή τα φέρνω στην Ερμιονίδα». Τι θα του πείτε;
Ότι θα ψηφίζαμε την Παράταξη για να διαβάζουμε τέτοιες μπούρδες (μπούρδα = μεγάλο τσουβάλι για την μεταφορά άχερου), δεν το περίμενα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος