eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

''Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
 
Ο γράφων δεν κατάλαβε τίποτα, ούτε και το νόημα της λεκτικής παρέμβασης του κυρίου Μανιάτη ο οποίος είναι και από τους σοβαρούς και εργατικούς βουλευτές.

«..Η λύση των δεματοποιητών απορριμμάτων ήταν και είναι μια προσωρινή λύση. Μια λύση που πρέπει όμως να λειτουργεί σωστά, σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς όρους που έχει λάβει ο κάθε δεματοποιητής. Ο Δεματοποιητής δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνιμη λύση, δηλαδή το μέσο που λύνει το πρόβλημα των οικιακών απορριμμάτων Ερμιονίδας, αλλά ένα μέσο για την απολύτως προσωρινή αντιμετώπισή του...»

Απόσπασμα από ανάρτηση στην μπλοκόσφαιρα για να ‘τοποθετηθεί’ και να....


...... αιτιολογήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Μανιάτης την απουσία του από μια συζήτηση που οργανώνει η ΠΑΠΟΕΡ με το «Παρατηρητήριο Πολιτών»(;) όπου μάλιστα καλείται να συμμετέχει ο Δήμος μας (οι αιρετοί του Δήμου μας) και να δεσμευθεί(!!) επί του θέματος.
Ο δεματοποιητής που είναι η λύση που δεν είναι η λύση αλλά η προσωρινή λύση, που σε καμιά περίπτωση δεν είναι η μόνιμη λύση, δηλαδή το μέσο που λύνει το πρόβλημα αλλά ένα μέσο για την απολύτως προσωρινή λύση.

Και είναι μια λύση που πρέπει όμως να λειτουργεί σωστά, σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς όρους.
Αυτή την πρόταση την καταλαβαίνουμε αλλά δεν καταλαβαίνουμε το τι μέχρι τώρα έκαναν όλοι οι αρμόδιοι Δήμων, Περιφέρειας, Υπουργείων για να λειτουργεί σωστά, γιατί αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι πρόκειται για δεματοποιημένη βλακεία και είναι το μέσο εκείνο το οποίο δημιούργησε έναν νέο ΧΑΔΑ, εκτός και αν ο κύριος Μανιάτης επιμένει να το λέμε «Η λύση των δεματοποιητών απορριμμάτων», ακόμη προφανώς και από επίσκεψή του στον «χώρο δεματοποίησης Σταυρού». Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία με το παιδάκι που αναφώνησε «ο Βασιλιάς είναι γυμνός!». Και οι επιθεωρητές πρέπει να αναφωνήσουν «Αυτό είναι ένας ΧΑΔΑ» και να τον κλείσουν αμέσως και όχι να διαπιστώνουν τυχούσες μη συμμορφώσεις με ΜΠΕ και ΑΕΠΟ. Είναι ΟΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ σήμερα μια μεγάλη μη συμμόρφωση, που συνεπάγεται την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του, που έτσι τον επαναφέρει στο νομικό και περιβαλλοντικό καθεστώς του ΧΑΔΑ.
Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν θέλουμε μετά παρρησίας να λέμε αυτό που βλέπει και το μικρό παιδί.

Σημείωση: Πέρα από το τι λένε και γράφουνε για τα απορρίμματα, δεματοποιητή κ.λ.π., κ.λ.π., ο Δήμαρχος, ο αγαπητός Αντιδήμαρχος αλλά και ολόκληρη η Αντιπολίτευση, πέρα από το αν συμφωνούμε ή όχι, υπάρχει και ένας κοινός παρανομαστής. Είναι αιρετοί, δηλαδή καλώς η κακώς αντιπροσωπεύουν τους δημότες μέσω εκλογών, και έχουν την εντολή να παίρνουν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ επισήμως και να ΠΡΑΤΤΟΥΝ επισήμως. Καμία ΠΑΠΟΕΡ (Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας) και κανένα Παρατηρητήριο Πολιτών δεν έχουν το δικαίωμα να καλέσουν τους αιρετούς του Δήμου μας, ούτε με ανοικτή ούτε με κλειστή πρόσκληση σε συζήτηση οποιουδήποτε ανοικτού, κλειστού η δημόσιου τύπου για τη «διαμόρφωση δεσμευτικού (!) πλαισίου ενεργειών» για οποιοδήποτε θέμα η πρόβλημα. 


Η ΠΑΠΟΕΡ έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη δέσμευση των μελών της σε ό,τι νομίζει, το ίδιο και το Παρατηρητήριο Πολιτών, ή να απευθυνθούν στα μέλη τους για κοινή δέσμευση. Για συζήτηση μπορούν να καλέσουν όλη την Ελλάδα, αλλά Αιρετούς για δέσμευση είναι επιεικώς αμετροέπεια και προσβολή του κατ’ εξοχήν δημοκρατικού θεσμού. Στην δημοκρατία έννοια λαού δεν υπάρχει, νόμων και μόνον νόμων και συνακόλουθων θεσμών που ψηφίζει ο λαός ως σύνολο πολιτών.
Άραγε, αν η ανοικτή συζήτηση δια βοής των παρόντων αποφάσιζε να προτείνει ένα δεσμευτικό κείμενο ενεργειών θα το υπέγραφε ο οποιοσδήποτε παριστάμενος βουλευτής; Γιατί αυτό που έγινε ήταν για να δεσμευτούν (με την υπογραφή τους αλλιώς με τι άλλο;) οι παρευρισκόμενοι.
Όσοι βιάζονται, και απ’ ότι βλέπω είναι πάρα πολλοί, ας περιμένουν τις εκλογές σε δύο χρόνια. Και όπως φαίνεται κανένας και τίποτα δεν έχει διδαχθεί από την κρίση.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος