eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

''Η ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ''

''Ελπιδοφόρα επένδυση για τον οικισμό της Ερμιόνης.''
 Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Δεν θα είχε τύχη, αν δεν είχε προηγηθεί η λειτουργία του βιολογικού σταθμού και το καθάρισμα των νερών των λιμανιών μας, που δεν θα είχαν συμβεί αν δεν γινόταν το μεγάλο έργο της κεντρικής αποχέτευσης της Ερμιόνης. Και με τη σειρά της η Μαρίνα Ερμιόνης θα γίνει αφορμή για την  καλύτερη λειτουργία του βιολογικού και την ολοκλήρωση της κεντρικής αποχέτευσης. Αλυσίδα πάει το πράγμα. Η μια επένδυση ευνοεί την άλλη κ.λ.π.
Στις φωτογραφίες βλέπετε πώς περίπου θα διαμορφωθεί ο χώρος και πώς θα είναι το Λιμάνι μετά την επένδυση. Τα κτήρια μάλλον δεν θα γίνουν από.....
..... την πλευρά του γηπέδου του Ερμή αλλά μόνον προς το Κρόθι. Προς την πλευρά του Ερμή μάλλον θα γίνει κολυμβητήριο και εγκαταστάσεις για τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Ερμιόνης και για να μαθαίνουν τα παιδιά σωστή κολύμβηση. Οι προκυμαίες κ.λ.π. δεν θα είναι σταθερές κατασκευές με τσιμεντένια μπλόκια, αλλά επιπλέουσες.
Οι φωτογραφίες δείχνουν ακριβώς τις θέσεις που θα καταλαμβάνουν τα σκάφη και το μήκος τους. Μεγεθύνετε τις φωτογραφίες και μετρείστε τα πλοία για να διαπιστώσετε ότι αν μια μέρα γεμίσει πλήρως με σκάφη, οι επιβάτες και τα πληρώματα θα είναι πάνω από 1000 άτομα. Αν αγοράσουν από ένα κιλό λάδι, θα φύγει 1 τόνος την ημέρα.
Όντως η Μαρίνα αλλάζει τον τουρισμό του οικισμού μας.

Ιδέα – πρόταση: Ο τρίτος και νεότερος προβλήτας στο άκρο του μπορεί να απλωθεί προς τη μεριά του Κροθιού και παράλληλα, ώστε στο άκρο του μώλου να σχηματιστεί ένας χώρος διαστάσεων 30Χ30 μέτρων. Να κτιστεί εκεί ένα μικρό εκκλησάκι και δύο τρία μικρά μαγαζάκια που να βγάζουν καρέκλες. Κάτι σαν το Ποντικονήσι της Κέρκυρας. Θα είναι μια όαση ησυχίας μέσα στη θάλασσα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος