eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α. ΤΣΑΥΤΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη στην Αργολίδα και ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή  Βουλευτών του Νομού,  Αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων  και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία......
...... της ολοκλήρωσης του έργου του Αναβάλου για το νόμο Αργολίδας και συζητήθηκαν οι τεχνικές παράμετροι του έργου με σκοπό την προώθηση της υλοποίησης του. Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόσφατη υπογραφή πρωτοκόλλου με την Κίνα που προβλέπει την αύξηση των συμφωνηθέντων εξαγωγών ελαιολάδου αλλά και την επέκτασή τους και στα εσπεριδοειδή, εξέλιξη που δίνει νέα ώθηση στα τοπικά αγροτικά προϊόντα.
Στην εισήγησή του, ο κ. Ανδριανός υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που έχουν ανακύψει στην υλοποίηση του έργου του Αναβάλου στα δίκτυα διανομής σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών υλοποίησης  και  των άλλων τομέων του έργου στο Αντλιοστάσιο  και την ολοκλήρωση των μελετών  που αφορούν τις περιοχές της Επιδαύρου και της Ερμιονίδας, προκειμένου αυτό το έργο πνοής να ολοκληρωθεί χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και χωρίς εκπτώσεις και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα άρδευσης της Αργολίδας και μια ουσιαστική ανάσα στους παραγωγούς.
Ο κ. Ανδριανός τόνισε  τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας  λόγω των συνεπειών της κρίσης αλλά και άλλων αστάθμητων παραγόντων όπως οι αλλεπάλληλες καταστροφές (χαλαζοπτώσεις κτλ),  και υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης των καθυστερήσεων του ΕΛΓΑ λόγω της έλλειψης Γεωπόνων και άλλων λειτουργικών προβλημάτων (ώρες απασχόλησης για τις επιτόπου εκτιμήσεις).
 Ο Υπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετά 15 Δεκεμβρίου και επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια για την επίσπευση και της επιστροφής του ΦΠΑ για το πετρέλαιο αγροτικής χρήσης.