eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

''Έλληνες καλλιτέχνες που «έφυγαν» από κοντά μας το 2012 ''

Αγαπημένοι ηθοποιοί, καταξιωμένοι σκηνοθέτες, άνθρωποι του θεάτρου και του πενταγράμμου «έφυγαν» από κοντά μας το 2012.
Ο Θόδωρος Αγγελόοπουλος, ο Νίκος Απέργης, ο Βασίλης Τσιβιλίκας, η Σμαρούλα Γιούλη, η Δόμνα Σαμίου, ο Νίκος Βαστασρδής, ο Χρήστος Πάρλας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο Κώστας Καρράς, η Ζωρζ Σαρρή, ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο Γιώργος Μούτσιος, η Νίκη Λινάρδου, ο Μάκης Ρευματάς και ο Άλκης Αλκαίου δεν είναι πια μαζί μας.
Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος στις 24 Ιανουαρίου 2012 έπεσε θύμα ενός σοβαρού τροχαίου κατά τη διάρκεια των.......
...... γυρισμάτων της νέας του ταινίας και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή σε κλινική του Πειραιά.
Στις 3 Φεβρουαρίου πέθανε ο Νίκος Απέργης μετά από μάχη που έδινε αρκετό καιρό με τον καρκίνο . Στις 29 Φεβρουαρίου, ο Βασίλης Τσιβιλίκας «προδομένος» από την καρδιά του «έφυγε» ξαφνικά στα 70 του. Η Σμαρούλα Γιούλη, μετά από τρεις μήνες από το θάνατο του άντρα της, θεατρικού παραγωγού, Βαγγέλη Λειβαδά, «έφυγε» και αυτή από τη ζωή.
Στις 10 Μαρτίου είπαμε το τελευταίο αντίο στην Δόμνα Σαμίου, η οποία τους τελευταίους μήνες της ζωής της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Νίκος Βασταρδής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 χρονών έπειτα από ένα ατύχημα που είχε μερικούς μήνες νωρίτερα. Ο Χρήστος Πάρλας απεβίωσε από πνευμονική ανεπάρκεια στα 76 του χρόνια.
Ο αγαπημένος μας Δημήτρης Μητροπάνος πέθανε στις 17 Απριλίου σε ηλικία 64 χρονών. Ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε σοβαρό προβλήματα υγείας. Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο εξαιτίας εμφράγματος που είχε υποστεί.
Μετά από καρδιακό επεισόδιο έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ζωζώ Ζορμπά, ενώ στις 5 Ιουνίου είπαμε το τελευταίο αντίο στον Αθηνόδωρο Προύσαλη. Μία μέρα μετά, έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Καρράς «χτυπημένος» από την επάρατη νόσο. Τέλη Ιουνίου πέθανε ο Θύμιος Καρακατσάνης που έπειτα από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο υπέκυψε σε ηλικία 71 χρονών. Ο Γιώργος Μούτσιος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών. Η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου πέθανε στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο Μάκης Ρευματάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών και στις 10 Δεκεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή ο στιχουργός Άλκης Αλκαίος.
 http://www.gossip-tv.gr