eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

'' Άμστερνταμ το πρωτοπόρο! Ταξι-scooter γρήγορα και οικολογικά! ''

Πρόκειται για τον πρώτο στόλο ηλεκτροκίνητων ταξί-scooter της Ευρώπης, οι εμπνευστές του οποίου στοχεύουν στην απλοποίηση των καθημερινών μετακινήσεων στο Άμστερνταμ.
Η ταχύτητα των ηλεκτρικών scooter δεν ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ με μία φόρτιση μπορούν να διανύσουν έως 130 χιλιόμετρα. Είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία δορυφορικής πλοήγησης και με ένα tablet στο πίσω μέρος, το οποίο προβάλλει διαφημιστικά μηνύματα. Εμπνευστής της είναι ο Ρούμπεν Μπόιγκελς, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια πήγαινε...
... σε ένα ραντεβού με το τραμ, όμως εξαιτίας βλάβης βρέθηκε στη μέση του πουθενά και φυσικά καθυστέρησε να φθάσει στον προορισμό του. «Με εκνεύρισε πάρα πολύ το γεγονός ότι άργησα και εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν ότι εάν είχα ένα scooter, θα πήγαινα στο ραντεβού στην ώρα μου», εξήγησε στο Reuters.
Μέχρι στιγμής, ο κεντρικός σταθμός του Μπόιγκελς διαθέτει 100 δίκυκλα, όμως το σχέδιο προβλέπει επέκταση της υπηρεσίας στο Ρότερνταμ, την Ουτρέχτη και τη Χάγη έως τα τέλη του 2013. Οι χρήστες της μπορούν να καλούν ταξί τηλεφωνώντας, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ή μέσω εφαρμογής για έξυπνο κινητό, η οποία εντοπίζει το πλησιέστερο ελεύθερο δίκυκλο ταξί. Κάθε διαδρομή, ανεξάρτητα από την απόσταση, στοιχίζει μόλις 2,50 ευρώ, κι αυτό είναι μάλλον το καλύτερο μέρος της ιστορίας!

http://www.enikolopoulou.gr/