eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

"Το περίφημο ρόδι της Ερμιόνης κοσμεί την πόλη. Άρχισε η γιορτή. Οι μικροί μαθητές διένειμαν το εκλεκτό προϊόν της Ερμιονίτικης γης στα καταστήματα της κοινότητας"


Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης

Είναι το προϊόν που αποτελεί  σήμα κατατεθέν της Ερμιονίτικης γης.
Χάρη σε αυτό το προϊόν η Ερμιόνη γίνεται παγκόσμιο σημείο αναφοράς.
Και πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί διαφορετικά όταν το περίφημο ρόδι της Ερμιόνης αποτελεί την καλύτερη ποικιλία ροδιού στον κόσμο; .........
.......
Γι αυτό και απο χθες το ρόδι κοσμεί την Ερμιόνη!
Και ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής η "2η γιορτή ροδιού Ερμιόνης" ήταν συμβολικός και συνδύασε το πιο ξακουστό προϊόν της πόλης με την παράδοση με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο Ερμιονίτικος λαός. Και η παράδοση θα παραμείνει άσβεστη όταν η σκυτάλη περνάει απο γενιά σε γενιά.
 
Πρωταγωνιστής λοιπόν χθες βράδυ στις γειτονιές και τους δρόμους της Ερμιόνης δεν ήταν μόνο το ρόδι. Αλλά και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της κοινότητας που μοίρασαν το ρόδι στα καταστήματα.
Οι παραδοσιακές ενδυμασίες, τα με μνήμες απο το (όχι και τόσο μακρινό) παρελθόν κοφίνια, και η άμαξα του Θεόδωρου Μπουζούνη (μέλος του συλλόγου Ερμιονίδας"αγάπη για το άλογο") σε συνδυασμό με τα παιδιά, την όμορφη νυχτερινή Ερμιόνη και το ρόδι, στέλνουν το μήνυμα: Η Ερμιόνη γιορτάζει! Γιατί "είναι ευλογημένη η γη που παράγει"!

eikonoskopionews