eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

''Ερώτηση Γιάννη Ανδριανού για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη μεταφορά των μαθητών από ΚΤΕΛ στην Αργολίδα ''


''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''
 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στη μεταφορά των μαθητών από ΚΤΕΛ στην Αργολίδα λόγω των συνεχιζόμενων εκκρεμοτήτων με τις σχετικές συμβάσεις.
 Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


Πολλοί μαθητές στην Αργολίδα έμειναν σήμερα στα σπίτια τους καθώς τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν εκτέλεσαν τα σχετικά δρομολόγια μεταφοράς τους στα σχολεία εξαιτίας των συνεχιζόμενων εκκρεμών διαδικαστικών και οικονομικών προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι σχετικές προβλέψεις του «Καλλικράτη».
Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά οξύ λαμβανομένου υπόψη ότι η γεωγραφία της Αργολίδας έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά, ιδίως σε απομακρυσμένα χωριά, να απέχουν πολλά χιλιόμετρα από τα σχολεία, ενώ οι γονείς, οι οποίοι στην μεγάλη πλειονότητά τους είναι αγρότες, δεν έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν την καθημερινή μεταφορά τους.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1)   Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών στην Αργολίδα».