eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

''Ελπιδοφόρα μηνύματα''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

 Την ίδρυση μιας μορφής συνεταιριστικής οργάνωσης (Ομάδας Παραγωγών ή συνεταιρισμού) για τη μεταποίηση, αξιοποίηση και διάθεση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που καλλιεργούν, δρομολογούν οι Νέοι Αγρότες της Αργολίδας.
agronews

Είναι ήδη καλλιεργητές και για να προσθέσουν αξία στο προϊόν τους προχωράνε στην μεταποίηση, αξιοποίηση και διάθεση, δηλαδή στον σωστό δρόμο. Η προσπάθεια έχει ρίσκο, ατέλειωτες ώρες εργασίας πέρα....
..... από ωράρια Κυριακές και γιορτές, μέσα στα βαθιά νερά της αγοράς και του ανταγωνισμού. Καλή τους επιτυχία. Οικοδομούν την ΝΕΑ Ελλάδα.

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά έχουν μέλλον στη χώρα μας ως καλλιέργειες φυσικά. Γιατί υπάρχουν και παρενέργειες. Ομάδες «κυνηγών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών» κτενίζουν τα βουνά της χώρας μας και στην κυριολεξία τα αποψιλώνουν από τα εκατοντάδες είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, πολλά των οποίων είναι σπάνια. Η αποψίλωση είναι μαζική με σκοπό τον εύκολο πλουτισμό.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για οικιακή χρήση. Τσάι του βουνού, χαμομήλι, θυμάρι, ρίγανη,  κ.λ.π. Συλλογή καθ’ όλα επιθυμητή γιατί μεταξύ των άλλων βρισκόμαστε μέσα στην ελληνική φύση. Ελάχιστοι, κυρίως στα ορεινά χωριά, το είχαν σαν βοηθητική εργασία και γύριζαν τα χωριά και πουλούσαν. Πανάρχαια εργασία ενταγμένη στην παράδοσή μας.
Τώρα όμως τα βουνά μας κινδυνεύουν και πρέπει να παρθούν ειδικά μέτρα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος