eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

''ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ;;;; ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
-φωτο υδρας πολιτεία-
Ύδρα  24 Οκτωβρίου 2012 
Ύστερα από τις εξελίξεις  που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ασφάλεια και την νομιμότητα του μόλου στη θέση  Μετόχι Ερμιονίδας και με ορατό τον κίνδυνο να απαγορευθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας οι πάσης φύσεως προσεγγίσεις όλων των σκαφών στον παραπάνω μόλο, ο Δήμαρχος Ύδρας, Άγγελος Λ. Κοτρώνης, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χτες, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους του Δήμου, ώστε να αποτραπεί η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Λιμενικής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία  το λιμάνι του Μετοχιού είναι ακατάλληλο για επιβατική χρήση και για αυτό πρέπει να διακοπεί η λειτουργία  του. Στην δίωρη συνεδρίαση ακούστηκαν διάφορες απόψεις από τους παριστάμενους  Δημοτικούς Συμβούλους με κυρίαρχη αυτήν  της αναγκαιότητας να παραμείνει πάση θυσία ανοιχτή η γραμμή που συνδέει την Ύδρα με την Πελοπόννησο.
Συγκεκριμένα  η απόφαση η οποία ομόφωνα ελήφθη είναι η ακόλουθη:


1.            Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη σαφή αντίθεσή του στη διακοπή της θαλάσσιας επικοινωνίας της Ύδρας απόκαι προς την περιοχή του Μετοχίου στην Πελοπόννησο.
2.            Αποφασίζει να παραστεί την 24η Οκτωβρίου 2012 αντιπροσωπία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, αποτελούμενη απότους κ. Δήμαρχο Ύδρας, τον Αντιδήμαρχο κ. Παστό, τον Προέδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μερτζάνη, τον π.Ακινδύνο Δαρδανό ως εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ύδρας και όποιων άλλων ΔημοτικώνΣυμβούλων δύνανται να μεταβούν στον Πειραιά, η οποία θα κάνει επαφές για την ανάκληση της εν λόγωαπόφασης.
3.             Αποφασίζει να παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα συνεδριάσει την 25η Οκτωβρίου 2012 και την ίδια ώρα να κλείσει το Δημαρχείο και όλες οι υπηρεσίες του εις ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ύδρας μεταξύ άλλων σημείωσε:
«...Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται μια ολοκληρωτική υποβάθμιση της Ύδρας σε όλα τα επίπεδα. Από την μία με την
προσπάθεια  ανακήρυξης όλου του νησιού σε αδόμητη ζώνη, με την κατάργηση και απομάκρυνση από το νησί πολλών υπηρεσιών και προσφάτως πιθανόν και της Δ.Ο.Υ, με την τεράστια δυσφήμιση από τα γεγονότα του καλοκαιριού με τα ΜΑΤ και από την άλλη  με την επικείμενη κατάργηση του μόλου στο Μετόχι, η πολιτεία αντί να ενσκήψει με κατανόηση στα προβλήματά μας, ειδικότερα τώρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, επιχειρεί να μας βουλιάξει ολοκληρωτικά στο τέλμα. Κάπου όμως πρέπει να μπει ένα τέλος. Εμείς όλοι πρέπει να το βάλουμε. Όλοι μαζί, Δήμος και δημότες. Τώρα είναι που πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά, για το καλό αυτού εδώ του τόπου. Εγώ προσωπικά  και πιστεύω και όλοι οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι προτιθέμεθα να θέσουμε στην διάθεση του Υπουργού ακόμα και τις παραιτήσεις μας αν δεν εισακουστούν τα όσα δίκαια αιτήματά μας.....»

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ