eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

"Η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας της Ερμιόνης προς τιμή των Ηρώων του ένδοξου 1940"

"Απο το "ΟΧΙ" των Ελλήνων το 1940 στο "ναι σε όλα" των σημερινών πολιτικών..."
"Ετούτος εδώ ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του" Γ.Ρίτσος
Περηφάνεια. Αξιοπρέπεια. Πάθος για την λευτεριά, την ανεξαρτησία και την προάσπιση των Ιερών μας Χωμάτων.
28 Οκτωβρίου 1940-28 Οκτωβρίου 2012. Συμπληρώθηκαν 72 ολόκληρα χρόνια απο το "ΟΧΙ" που βροντοφώναξε ο αδούλωτος Ελληνικός λαός ενάντια στον φασισμό.
Οι μεγαλειώδεις νίκες που πέτυχε ο στρατός μας εναντίον των ιταλικών δυνάμεων στα βουνά της Πίνδου και της Κορυτσάς απέδειξαν ότι δεν είναι ανίκητες οι δυνάμεις του άξονα και έστειλαν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα ελπίδας και αντίστασης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η μικρή Ελλάδα με τους Ηρωικούς στρατιώτες της κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. "Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες" είχε δηλώσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός Winston Churchill συγκλονισμένος απο την αντίσταση, την αυτοθυσία και το θάρρος των Ελλήνων.Ο παγκόσμιος τύπος εκείνης της εποχής, παραλλήλιζε τους θριάμβους του Ελληνικού στρατού απέναντι στα φασιστικά Ιταλικά στρατεύματα του Μουσολίνι στα βουνά της Ηπείρου, με τις μάχες των Θερμοπυλών και του Μαραθώνα.
Ένα νέο ρεύμα φιλελληνισμού είχε μόλις "γεννηθεί" μέσα στη δίνη του πολέμου!
Οι πεσόντες του στρατού μας στα Ελληνοαλβανικά σύνορα θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα-72 χρόνια μετά- να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.
Αγαθά που "βάφτηκαν" με το αίμα των ηρώων μας και κατακτήθηκαν με την αυτοθυσία, την αυταπάρνηση,τον Πατριωτισμό, του Ελληνικού λαού.......

........
Σήμερα 72 χρόνια μετά οφείλουμε όλοι να μην ξεχνάμε την ιστορία μας. Να μη σβήσει ποτέ απο τη συλλογική μας μνήμη το μεγαλειώδες "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Γιατί αν δεν σβήσει, θα μπορούμε να δίνουμε αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς μας που λένε "ΝΑΙ σε όλα" τόσο στα μνημόνια όσο και στις εντολές της Τρόικας....
Η παρέλαση
Παρέλασαν για να τιμήσουν τους ήρωες και τους πεσόντες του λαού και του στρατού μας.
Οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, του δημοτικού, του γυμνασίου και Λυκείου Ερμιόνης, υπό το βλέμμα των γονιών τους, και υπό το θερμό χειροκρότημα των επισήμων καθώς και όλων όσων παραβρέθηκαν στη σημερινή παρέλαση, συμμετείχαν στη σημερινή Εθνική Επέτειο του "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Πριν την έναρξη της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην πλατεία "ηρώων" Ερμιόνης και στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων του Ελληνοϊταλικού πολέμου.
Έπειτα ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους και ανακρούστηκε ο Εθνικός μας ύμνος.
Στεφάνια κατέθεσαν:
Ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Παντελής Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κ. Γιάννης Κρητσωτάκης, εκπρόσωποι της λιμενικής και αστυνομικής αρχής, οι μαθητές των σχολείων της Ερμιόνης, η πρόεδρος του μουσικού συλλόγου κα. Μαρία Αντωνοπούλου, εκπρόσωποι του Α.Ο. Ερμιόνης και του ναυταθλητικού ομίλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ερμιονίδας κος. Δημήτρης Πάλλης ενώ για την Εθνική αντίσταση στεφάνι κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κος. Γιάννης Αραπάκης.