eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

'' ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΙΣ OFFSHORE ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ''

''ΩΧ, ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.....ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ;''

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
 
 Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Μανιάτης προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα σχετικά με την πορεία εξέλιξης των ερευνών του ΣΔΟΕ για τις 184 Offshore στο Κρανίδι.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης αναφέρει:
“Κύριε Υπουργέ,
είναι γνωστό ότι μετά την αλλαγή μέσα στο 2010 του θεσμικού πλαισίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπιση του φαινομένου των offshore εταιρειών, δόθηκαν μέσα στο 2011 σαφείς εντολές στο Σ.Δ.Ο.Ε., προκειμένου να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο του καθεστώτος λειτουργίας των 184 offshore εταιρειών που εμφανίζονται να έχουν έδρα την Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου. Η συγκεκριμένη δράση, που οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά που τα τελευταία 2 χρόνια υλοποιεί το κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. Πελοποννήσου με το σύνολο των λίγων αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικών στελεχών του, υπάρχουν πληροφορίες ότι κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί, εξαιτίας της αδυναμίας της Δ.Ο.Υ. υποδοχής, δηλ. της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων, με κίνδυνο να παραγραφούν αξιόποινες πράξεις.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.      Εάν έχει υπάρξει έγγραφο του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου περί αδυναμίας ελέγχου των 184 offshore εταιρειών Κρανιδίου και σε καταφατική περίπτωση πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το θέμα, προκειμένου άμεσα να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της όλης υπόθεσης, δεδομένου ότι μόνο με τη συγκρότηση ειδικού συνεργείου της Υπηρεσίας με στήριξη και από το κεντρικό Υπουργείο μπορεί να ολοκληρωθεί ο έλεγχος;
2.      Πώς προτίθεται να στηρίξει με στελεχειακό δυναμικό και άλλες υποστηρικτικές δράσεις την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από το κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. Πελοποννήσου;”