eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

''Συντάξεις Μαϊμού στον Εισαγγελέα''

  Πρωτοφανείς διαστάσεις είχε πάρει για δεκαετίας η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από επιτήδειους, που εισέπρατταν παρανόμως συντάξεις και επιδόματα.....

......
Περισσότερες από 2.000 υποθέσεις έχουν σταλεί στις εισαγγελικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό όσων εισέπρατταν για χρόνια συντάξεις νεκρών ασφαλισμένων.
Χθες το «Εθνος της Κυριακής» παρουσίασε εντυπωσιακές υποθέσεις για τις διαστάσεις που είχε πάρει το «πάρτι» της διαφθοράς. Αρκεί να αναφερθεί πως για 19 ολόκληρα χρόνια καταβαλλόταν σύνταξη σε δικαιούχο που είχε πεθάνει το 1992 (με τη ζημιά για το Ταμείο να υπολογίζεται σε 208.966 ευρώ).
Μία ανάλογη υπόθεση εξετάζεται και στη Χαλκίδα και αφορά συνταξιούχο δικαστική υπάλληλο που πέθανε το 2004. Μέχρι πριν από λίγους μήνες η σύνταξη εξακολουθούσε να κατατίθεται και τώρα αναζητείται μέσω της Εισαγγελίας η συνδικαιούχος του λογαριασμού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και δύο περιπτώσεις συνταξιούχων (ο ένας είναι στρατιωτικός), που συνέχιζαν να παίρνουν σύνταξη χηρείας παρά το ότι είχαν ξαναπαντρευτεί. Το ποσό που αναζητείται φτάνει τα 172.155 ευρώ.

Ουσιαστικά από τα στοιχεία προκύπτει πως στο μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων εμπλέκονται οι συγγενείς, που συνέχιζαν να παίρνουν παρανόμως τη σύνταξη των νεκρών ασφαλισμένων. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις -κυρίως στο θέμα της χορήγησης επιδομάτων σε μη δικαιούχους- που ερευνάται ο ρόλος υπαλλήλων των Ταμείων.
Στο «μέτωπο» των αναπηρικών συντάξεων οι έλεγχοι αποκαλύπτουν πως υπήρχαν δικαιούχοι που συνέχιζαν να εργάζονται παρά το ότι στα χαρτιά εμφανίζονταν να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Στις υποθέσεις που έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης είναι και αυτή τραπεζικού υπαλλήλου, ο οποίος εργαζόταν αλλά είχε ωστόσο καταφέρει να πάρει σύνταξη αναπηρίας!
Σημειώνεται πως τα ποσοστά αναπηρικών συντάξεων παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις σε επίπεδο νομών. Για παράδειγμα, είναι μόλις 8,9% στην Αττική αλλά εκτοξεύονται στο 20% στο Ηράκλειο και στα Χανιά.
ethnos.gr