eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

''ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟ''



  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

 

Με συγκεντρώσεις και πορείες στο Άργος και το ναύπλιο, συμμετείχαν στην απεργία οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του ΠΑΜΕ, οι αγρότες της ΠΑΣΥ και οι επαγγελματοβιοτέχνες της ΠΑΣΕΒΕ.
Αρχικά , η πορεία των τρακτέρ με αγρότες και κτηνοτρόφους κατευθύνθηκε στην  Αγροτική Τράπεζα  Άργους , όπου διαμαρτυρήθηκαν για την πρόσφατη ιδιωτικοποίησή της και στην συνέχεια ενώθηκαν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί με πανώ και σημαίες στην Πλατεία Αγίου Πέτρου.

Στην συγκέντρωση της πλατείας πήραν τον λόγο και κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική, εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών, ενώ βασική ομιλήτρια ήταν το στέλεχος του ΠΑΜΕ , Κατερίνα Μαρίνη. Εκ μέρους των αγροτών μίλησε το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ Νίκος Αγγέλου και εκ μέρους των επαγγελματοβιοτεχνών  το μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Αργολίδας, Γιώργος Πινάτσης.
Αμέσως μετά την συγκέντρωση, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, αφού έκαναν πορεία  στους κεντρικούς δρόμους του Άργους, ενώθηκαν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον Άη Βασίλη, και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το Ναύπλιο.
Ένα τεράστιο κομβόι αυτοκινήτων και τρακτέρ, μέσω των οδών Άργους – Σιδηράς Μεραρχίας και παραλιακής οδού, κατέληξε στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, όπυ έγινε συμβολική κατάληψη.
Εκεί, εκπρόσωποι των διαδηλωτών, είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο στον οποίο έκαναν διάβημα διαμαρτυρίας.
Παράλληλα, άλλοι αγρότες και εργαζόμενοι, κατέβασαν από τον ιστό του κτηρίου την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία έκαψαν, καταχειροκροτούμενοι από τους συγκεντρωμένους.