eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

''Ανάβαλος''

 Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Το τέλος του 2015 ορίζεται από τις δηλώσεις το χρονικό όριο παράδοσης του έργου....
....Πρέπει να υπολογιστεί όμως ότι απαιτούνται μια σειρά άλλων έργων που θα μεταφέρουν και θα διαμοιράσουν το νερό του Αναβάλου. στην περιοχή της Ερμιονίδας. Η δουλειά που θα πρέπει να κάνει ο Δήμος Ερμιονίδας απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.

Βιάζονται λίγο οι Ιχνηλάτες και ο φίλος Θάνος, γιατί μόνο η ....
..... όδευση έχει προσδιοριστεί και αν από την όδευση έχουμε μέσα σε μόλις τρία χρόνια την παράδοση του έργου, τότε αυτό δεν είναι Ελλάδα.
Θα αργήσει προφανώς πολύ περισσότερο, όμως το σημαντικό είναι ότι έχει πλέον ωριμάσει το έργο στα μυαλά της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης, καιρός να ωριμάσει και στης τοπικής δημοτικής.
Το παράδοξο είναι ότι ο Δήμος μας δεν έχει κάνει καμιά ημερίδα, δεν έχει συντονίσει τους αγρότες, τα ξενοδοχεία, τις βίλες, τα εξοχικά, ώστε όλοι μαζί να εργαστούν και να δουν τι θα κάνουν με όλο αυτό το νερό που θα τους φέρουνε. Πώς θα διανεμηθεί, σε τι τιμές και για ποιες χρήσεις. Γιατί αν σε μια ξερή επαρχία φέρεις τόσο νερό ξαφνικά, πραγματικά θα πνιγείς, δεν θα ξέρεις τι να το κάνεις, αν δεν έχεις προετοιμαστεί, αν δεν έχεις μετρήσει. Δηλαδή περιμένει ο Δήμος να φτάσει ένας αγωγός στα όρια της επαρχίας μας και να κάθεται εκεί κλειστός μέχρι να κάνει σχεδιασμό διανομής και ό,τι άλλο;
Όχι. Πρέπει από τώρα να συντονιστούν όλα στην Ερμιονίδα, ώστε να είναι έτοιμα να δεχθούν προς αξιοποίηση το νερό μόλις αυτό φτάσει.
Δεν είναι μεγάλο το έργο. Είναι της τάξης των 12000000, όσο δηλαδή ήταν και το αποχετευτικό Κρανιδίου – Πορτοχελίου – Κοιλάδας που εξόκειλε.
Όσο για την άποψη ότι δεν θα συμφέρει να πουλιόνται κτήματα, αναμένεται η επαλήθευσή της. Γνώμη μου είναι ότι με άφθονο, καλό και φτηνό νερό πολλά μεγάλα εξοχικά θα γίνουν πρότυπα κτήματα, πράγμα θετικότατο. Αγροτικές καλλιέργειες θέλουμε στην Ερμιονίδα, εξαιρετικά προϊόντα με όνομα θέλουμε. Τώρα αν γίνουν αυτά από τους ντόπιους ή από άλλους, θα δείξει στην πορεία. Το φαντασιακό και το μυαλό δημιουργούν. Από μόνο του το νερό μόνο μούσκεμα μπορεί να σε κάνει.

Ας αφήσουμε την κλάψα για ΕΤΕ που θέλει να φύγει από την Ερμιόνη, για τον ΟΤΕ που έφυγε, για την Εφορία που χάσαμε, για την Πολεοδομία που θα χάσουμε (ευτυχώς που δεν έχουμε στρατόπεδα εκπαίδευσης και ΤΕΙ, γιατί εκεί να έβλεπες κλάμα) και να δούμε αυτά που έρχονται, το νερό, το ΑΜΑΝΖΟΕ, η ανακαίνιση των παλιών ξενοδοχείων, το γκολφ, τα κότερα, τα brand names στην αγροτική παραγωγή και το κυριότερο: το κέφι για δουλειά, δημιουργία και συνεργασία χωρίς στερεότυπα των νέων μας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος