eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

''ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ..ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ''


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ:
<<...ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ...
  ...ΚΑΜΙΖΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ...>>
--------------------------------------------------------

Ολισθαίνει καθημερινά το δίδυμο Εξουσίας του Δήμου Ερμιονίδας Καμιζή - Κούστα, στις αγκάλες του λαϊκισμού της παραπληροφόρησης και του σκοταδισμού.

   Επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς  η επικίνδυνη εστία μόλυνσης για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον εξαιτίας της ανεξέλεγκτης χωματερής που δημιούργησαν εντός και εκτός του χώρου δεματοπoίησης των απορριμμάτων.

   Αδιαφορούν για τις επιβαρυντικές εκθέσεις των ελεγκτών Περιβάλλοντος-Υδροοικονομίας,για την καταστροφή των γεωτρήσεων, για τα έγγραφα της Περιφέρειας και των Υπουργείων. Ακόμη και για τα πρόστιμα που πληρώνουν οι δημότες.

   Διεκδικούν άνευ συναγωνισμού το θρόνο του σκοταδιστή με Γκαιμπελιστικές μεθόδους.

   Η τακτική της μη λειτουργίας του δεματοποιητή – αποτέλεσε το λάβαρο της προεκλογικής τους καμπάνιας – και η κατάργηση του δημιούργησε τη νέα χωματερή στα Δίδυμα. Δεν τους αρκούσαν τα 23 στρέμματα τού δεματοποιητή και της καταργημένης χωματερής και ρίχνουν  "χύμα" απορρίμματα εκτός.

   Κατέστρεψαν το σύστημα πυρόσβεσης. Κάλυψαν και αχρήστευσαν το βιολογικό, τις ζώνες αντιπυρικής προστασίας, δασικές εκτάσεις. 'Εριχναν και έθαβαν τα επικίνδυνα απόβλητα των Σφαγείων.

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 



 Πρωταγωνιστές της καταστροφής (βλ. φωτό), Δήμαρχος και Αντι-Δήμαρχος.


Αδιαφόρησαν και με πραξικοπηματικές μεθόδους αγνόησαν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Κρανιδίου, στις οποίες συμμετείχαν και μέλη της παράταξής τους -Λάμπρου, Τσαμαδός, Μπάζος, Φλωρής- 
(βλ. αποφάσεις Δ.Σ.) 
Μάλιστα, οι  ομόφωνες, για την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή και το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.....
.......





 

Αγνόησαν τις αποφάσεις της Περιφέρειας, Νομαρχίας, Ένωσης Δήμου και Κοινοτήτων, Υπουργείων, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και κατευθύνσεις.

   Ποιοι είναι αυτοί που "γράφουν στα παλιά τους υποδήματα" από το Δημότη, εώς τα θεσμικά πρόσωπα και όργανα. Είναι αυτοί που θεωρούν το Δήμο και την παράταξή τους ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ.

   Πρώτος τη τάξη ο Δήμαρχος κ. Καμιζής, ΑΠΩΝ την επομένη του καταδικαστικού αποτελέσματος από το λαό του Δήμου Κρανιδίου το 2006, παραιτηθείς από τη θέση του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης.

   Δεύτερος τη τάξη ο Αντι- Δήμαρχος κ. Κούστας, περιφερόμενος, απών και ενταγμένος (;;;;) στην προοδευτική πατριωτική συμπαράταξη Ερμιονίδας του κ. Καμιζή 20 μέρες πριν τις εκλογές του 2010.

Άξιος, πρωτοποριακός, αγωνιστής, επαναστάτης ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΝΕΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ από το Κρανίδι μέχρι την τελευταία γωνιά του Δήμου. ΜΟΛΥΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.

   Η εγκατάσταση του δεματοποιητή (βασισμένη στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις - γι' αυτό και χρηματοδοτήθηκε) αποτελούσε τη μοναδική υλοποιήσιμη, αλλά και μεταβατική περίοδο εώς ότου ολοκληρωθεί η διαχείριση των απορριμμάτων που βασιζόταν στην ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επεξεργασία ιλύος και άλλων ρευμάτων αποβλήτων.

   Άμεσος στόχος ήταν το κλείσιμο των χωματερών που υλοποιήθηκε και έβαλε τέλος στις φωτιές, στις διοξίνες και στη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Από τις 30 Ιουλίου του 2010, πρώτη ημέρα λειτουργίας του δεματοποιητή, καταργήθηκαν οι χωματερές.

Η Ερμιονίδα διαγράφηκε από το χάρτη της Πελοποννήσου και της Ελλάδας (βλ. χάρτη ΧΑΔΑ του ΥΠΕΚΑ ). 

Ακόμη και στο 2ήμερο ΠανευρωπαΪκό Συνέδριο, τον Ιούλιο του 2012, για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων των Δήμων στο οποίο παρευρέθηκα -δύστυχως, η Δημοτική Αρχή απουσίαζε- η Ερμιονίδα παρέμενε χωρίς χωματερές
Το ίδιο επιβεβαιώνει και η  υπεύθυνη της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άρτεμις Χατζή, σε συνέντευξή της, λέγοντας "Δεν είναι στη λίστα του Υπουργείου η χωματερή των Διδύμων"
 (βλ. απόσπασμα από την συνέντευξη).

Αρτεμις Χατζη: Δεν ειναι στη λιστα του υπουργειου, η χωματερη των Διδυμων…

-Έχετε οικογενειακές ρίζες στο Πόρτο Χέλι και το επισκέπτεστε συχνά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη της Ερμιονίδας, το θέμα της παράνομης χωματερής στην θέση Σταυρός των Διδύμων. Η κατάσταση που διαδραματίζεται είναι κωμικοτραγική! Την μια στιγμή έκλεινε με εισαγγελική παρέμβαση και την άλλη λειτουργούσε κρυφά, σύμφωνα με καταγγελίες περαστικών και κατοίκων. Υπάρχει τρόπος ουσιαστικής παρέμβασης της υπηρεσίας σας;
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη διαχείριση των αποβλήτων.  Δυστυχώς η Ελλάδα έχει ήδη καταδικαστεί από το 2005 για την ύπαρξη εκατοντάδων ανοικτών χωματερών.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη καταστρώσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα  για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε τρεις περιοχές της Xώρας που ακόμα δεν γνωρίζουμε.  Το πρόβλημα των χωματερών στην Ελλάδα δεν είναι νέο και είναι πολύπλοκο γιατί εκτός των αναγνωρισμένων ΧΥΤΑ, υπάρχουν και πολλές παράνομες χωματερές. Πάντως η χωματερή των Διδύμων δεν περιέχεται στη λίστα που μας έχει στείλει το  Υπουργείο! Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση μας έχει ήδη κοινοποιήσει σχέδιο δράσης για την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ).
-Η εγκατάσταση και η λειτουργία δεματοποιητή σε μια παράνομη χωματερή, δύναται να μετριάζει αυτομάτως τις σοβαρές και αρνητικές της επιπτώσεις στην γύρω περιοχή; Μπορεί το συγκεκριμένο μηχάνημα από μόνο του να ΄΄ξορκίσει το κακό΄΄;
Οι εθνικές κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για την επιλογή των μεθόδων διαχείρισης των απορριμμάτων, και αυτό είναι συνιστώσα διάφορων παραγόντων όπως των τεχνικών που είναι διαθέσιμες ή γνωστές, ή γεωγραφικά και οικονομικά εφικτές.
-Το πρόβλημα στην περιοχή της Ερμιονίδας ως προς την διατήρηση της οικολογικής τάξης, διαφαίνεται πως μεγαλώνει. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας, υπάρχουν υποψίες για νέα παράνομη χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων στην Ερμιόνη! Τι θα κάνετε αν αυτό επιβεβαιωθεί, γιατί και η Ερμιόνη είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός…
-Για κάθε καταγγελία που λαμβάνουμε, για παράνομη διαχείριση και διάθεση απορριμμάτων, ερχόμαστε σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση για διευκρινίσεις, και στη συνέχεια εφόσον διαπιστωθεί παρανομία και μη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της από την ελληνική κυβέρνηση, ξεκινά η νομική διαδικασία κατά της Ελλάδος. Δυστυχώς το πρόβλημα υπάρχει σε διάφορες περιοχές της χώρας, και πολλές από αυτές είναι γνωστοί τουριστικοί προορισμοί.





Καμιζής και Κούστας είναι υπεύθυνοι για το πισωγύρισμα και την καταστροφή του τόπου μας.

   Μοναδικός σκοπός τους είναι η πολυθρόνα και η προσωπική ικανοποίηση. Ξεπερνούν τα όρια της ηθικής και χρησιμοποιούν τακτικές ανήθικου πολιτικού λόγου.

   Αποκορύφωμα της προσωπικής του προβολής και αδιαφορίας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ήταν η συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ, την οποία πλήρωσαν οι Δημότες 2.300€, δήθεν, για τουριστική προβολή, 4 μέρες πριν το 15Αύγουστο φέτος (2012). Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Καμιζής δηλώνει ότι η περιοχή μας είναι ωραία και προσελκύει τους επισκέπτες, αλλά είναι χωρίς νερό, χωρίς διαχείριση απορριμμάτων, χωρίς αποχέτευση, χωρίς υποδομές για την εξυπηρέτηση των σκαφών, δύο μαρίνες που υλοποιούνται ;;;;; 
(βλ. συνέντευξη ΕΘΝΟΣ
 
         
         
  

Γη απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς η Ερμιονίδα


Απότοκο της ένωσης των παλαιών Δήμων Ερμιόνης και Κρανιδίου, ο Δήμος Ερμιονίδας διακρίνεται για το ασύγκριτο φυσικό περιβάλλον του, που ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης για τον επισκέπτη.

Απότοκο της ένωσης των παλαιών Δήμων Ερμιόνης και Κρανιδίου, ο Δήμος Ερμιονίδας διακρίνεται για το ασύγκριτο φυσικό περιβάλλον του, που ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης για τον επισκέπτη.
 Δημήτρης Καμιζής Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Καμιζής Δήμαρχος Ερμιονίδας
Η συνύπαρξη πράσινου και γαλάζιου, με τις πευκόφυτες πλαγιές που καταλήγουν στη θάλασσα, οι πανέμορφες ακρογιαλιές και τα φυσικά λιμανάκια της περιοχής, συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό που δύσκολα περιγράφεται με λόγια: πρέπει να έρθει κανείς και να το δει με τα ίδια του τα μάτια για να μπορέσει να αντιληφθεί την πραγματικότητα.
Παράλληλα, η περιοχή, όπως τονίζει ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Καμιζής, διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα της εγγύτητας με την Αθήνα.
Μέσα σε δύο με δυόμισι ώρες ο επισκέπτης μπορεί να έρθει από την πρωτεύουσα στην Ερμιονίδα είτε οδικώς είτε ακτοπλοϊκώς και να χαρεί τις διακοπές του σε ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον.
Μην ξεχνάμε, επίσης, πως εδώ στη νότια Αργολίδα έχουμε την ευτυχία να διαθέτουμε και κάποιους από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς ολόκληρης της Ελλάδας: η αρχαία Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η Τίρυνθα από τη μια αλλά και οι πόλεις του Ναυπλίου και του Αργους από την άλλη, βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής». Και βέβαια, άμεση είναι η σύνδεση και με την Υδρα και τις Σπέτσες, δίκαια, λοιπόν, η Ερμιονίδα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μια εξαιρετική βάση για εξορμήσεις και κοντινές εκδρομές.
Μιλώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ερμιονίδα, ο κ. Καμιζής στέκεται στο ακανθώδες ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει επί χρόνια την περιοχή, καθώς και στο ζήτημα της υδροδότησης.
Οι γεωτρήσεις έχουν αντικαταστήσει την προμήθεια νερού από πλοίο, όπως γινόταν πριν από κάποια χρόνια, το θέμα ωστόσο παραμένει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.
Παράλληλα με τα δύο αυτά ζητήματα, στην Ερμιονίδα υλοποιείται σιγά σιγά ο στόχος της κατασκευής δύο μαρινών για τουριστικά σκάφη, μία στην Ερμιόνη και μία στο Πόρτο Χέλι, με σκοπό τη μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών και την περαιτέρω οργάνωση των υποδομών της περιοχής.
Εν κατακλείδι, και σε καιρούς δύσκολους όπως οι σημερινοί, ο κ. Καμιζής τονίζει πως η Ερμιονίδα προσφέρεται για ποιοτικές διακοπές χαμηλού κόστους, σε ένα απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον με υψηλού επιπέδου υποδομές και αμέτρητες δυνατότητες δραστηριοτήτων εντός και εκτός των ορίων της περιοχής.

Γιάννης Μαντάς


Αυτό το δίδυμο της ανικανότητας και της καταστροφής επιρρίπτει ευθύνες στους πάντες, στους ΠΡΩΗΝ και ενδεχομένως στους ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.
 
 Είναι υπεύθυνοι που η Ερμιονίδα ΜΠΑΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.
ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗ.

Για του λόγου το αληθές, δείτε φωτογραφίες του ιστορικού της κατάστασης τού δεματοποιητή το Δεκέμβρη του 2010 που παραδόθηκε ο Δήμος στα χέρια του διδύμου εξουσίας και φωτογραφίες από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και σήμερα.
Δημήτρης Σφυρής
 επικεφαλής μείζονος ΑντιπολίτευσηςΔήμαρχος τ. Δήμου Κρανιδίου

                     Φωτογραφίες 2010 ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΦΥΡΗ





 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2012 ΧΩΜΑΤΕΡΉ ΔΗΜΟΥ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΜΙΖΗ






Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΘΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΜΙΖΗ